Rozdávejte na Vánoce radost s Philips produkty. Slevy až 40 %. Garance doručení do Vánoc do 16. 12. včetně. Domácnost
Dnů
Hodin
Minut
Sekund
Rozdávejte na Vánoce radost s Philips produkty. Slevy až 40 %. Garance doručení do Vánoc do 16. 12. včetně. Domácnost
0

Nákupní košík

Ve vašem nákupním košíku nejsou aktuálně žádné položky.

    coffee

    Věděli jste, že?

     

    Češi jsou velkými milovníky kávy. Dle aktuálního průzkumu1 si více než polovina z nás vychutná alespoň 2-3 šálky tohoto nápoje denně. A nároky na kvalitu se u nás neustále zvyšují – Češi si potrpí na silné kávě s příjemným aromatem a chutí, která je připravená z čerstvě umletých zrn. Stále větší oblibě se u nás těší kávové nápoje s bohatou mléčnou pěnou, jako je latte macchiato, caffe latte nebo cappuccino. A kde popíjíme kávu nejčastěji? Doma nebo v práci, a to díky plnoautomatickým kávovarům. Dopřejte si i vy v pohodlí domova dokonalou kávu jako z vaší oblíbené kavárny. 

     

    1 Zdroj: Výzkum Philips Coffee 2021.

    Různé druhy kávy

    Často kladené dotazy

     

    Obecné informace

    Co je espresso?
    Šálek espressa

    Porce silné černé kávy bohaté chuti připravené metodou, při které kávovar poháněný pumpou prožene horkou vodu přes jemně mletou kávu za vysokého tlaku (9 barů). Pochází z latinského slova „expressus“, které znamená „vymačkaný“ nebo „vylisovaný“. Pro přípravu espressa se používají automatické nebo manuální espressovače.

     

    Přístroje na přípravu espressa

    Co je cappuccino?
    Šálek cappuccina

    Porce espressa s ohřátým mlékem a velkou čepicí z napěněného mléka, která se navrší nahoru, aby káva zůstala teplá. Poměr espressa vůči ohřátému a napěněnému mléku je typicky 1/3 espressa, 1/3 ohřátého mléka a 1/3 napěněného mléka.

     

    V Itálii je pití cappuccina po desáté hodině dopolední něčím, co se opravdu nedělá. Panuje tu přesvědčení, že tato ikonická káva je požehnáním pro vaše zažívání. Ale pouze v případě, že se pije v čase snídaně.

     

    Přístroje na přípravu cappuccina

    Jaký je rozdíl mezi filtrovanou kávou a espressem?
    Jaký je rozdíl mezi filtrovanou kávou a espressem?

    Filtrovaná káva a espresso se připravují rozdílnými způsoby, a proto vyžadují také kávová zrna různého typu. Filtrovaná káva se obvykle připravuje ze zrn typu Arabica v kávovaru na překapávanou kávu. Naproti tomu espresso se připravuje v espresovači ze směsi obou typů kávy: asi 60–70 % zrn typu Arabica a 30–40 % zrn typu Robusta. Pokud jde o pražení, filtrovaná káva se praží na mírný nebo střední stupeň, aby se zvýraznila chuť a vytvořilo jemné aroma. Zato espresso se praží intenzivně do tmavého odstínu, aby vynikly tóny pečené čokolády a snížila se kyselost.

     

    Zobrazit všechny kávovary a espresovače

    Kávové speciality

    Jak připravit French accent?
    French accent

    • Káva se špetkou Francie.

      INGREDIENCE
      • 1 espresso
      • 5 ml koňaku Frapin
      • 2 mg vanilky
      • 1 mg skořice
      • Zrnková káva Blue Mountain

      • Připravte espresso.
      • Přidejte koňak, vanilku a skořici.
      • Promíchejte. Dobrou chuť!

      TIP! Jamajská káva Blue Mountain je pro tento znamenitý nápoj ideální volbou.
     

    Jak připravit Anne Bonny?
    Anne Bonny

    Koktejl pojmenovaný po slavné pirátce z 18. století, který zahřeje vaše okoralé srdce.

     

    INGREDIENCE

    • 1 espresso

    • 3 cl rumu Vieux

    • 2 cl likéru Galliano

    • 1 lžička třtinového cukru

    • 2 cl čerstvé smetany

     

    • Všechny ingredience (kromě smetany) smíchejte ve sklenici.

    • Smetanu pomalu nalévejte přes zadní stranu nahřáté lžíce – opřené o jednu stěnu sklenice – tak, aby

    zůstala nahoře.

    • Možná budete muset trochu trénovat, aby vám smetana zůstala hezky na povrchu.

     

    TIP! Dodejte nápoji ještě větší šmrnc použitím extra starého rumu AOC Agricole z Martiniku, který se vyrábí z čisté šťávy z cukrové třtiny.

     

    Přístroje na přípravu espressa

    Jak připravit Cappuccino Viennese?
    Kávová specialita Vídeňské cappuccino

    Místní specialita z Alp s kopcem šlehačky, který vám připomene majestátní Dolomity.

    INGREDIENCE
    • 1 espresso
    • 2 1/2 cl čerstvé smetany
    • 1/2 lžičky cukru
    • kakaový prášek

    • Smetanu jemně šlehejte, až zhoustne.
    • Přidejte cukr a opatrně šlehačku promíchejte směrem odshora ke dnu
    • Smetanu nalijte do šálku a přidejte espresso.
    • Nahoře posypejte kakaovým práškem.

    TIP! Dokonalou volbou pro tento nápoj je kvalitní Arabica ze střední Ameriky, jednodruhová nebo směs.

     

    Přístroje na přípravu espressa

      Doporučené kávovary Philips a Saeco

      You are about to visit a Philips global content page

      Continue

      You are about to visit a Philips global content page

      Continue

      Optimálních možností prohlížení našich stránek dosáhnete v nejnovější verzi prohlížečů Microsoft Edge, Google Chrome nebo Firefox.