Kávová zrna jsou vlastně semena ukrytá uvnitř jedlých plodů rostliny Coffea. Zelená zrna se poté praží na různý stupeň, aby se dosáhlo požadované chuti, než se káva pomele a uvaří.
Kávovníky se kultivují v tropických a subtropických oblastech. Daří se jim ve velkých nadmořských výškách a v chladném a vlhkém klimatu.
Existují dva druhy kávových zrn: Arabica a Robusta. Arabica je nejoblíbenějším druhem a má jemnou aromatickou chuť, Robusta obsahuje více kofeinu. Většina kávových směsí je kombinací obou.
Jakmile červené plody kávovníku plně dorostou, ručně se posbírají a semena se poté vyjmou a usuší. Nezralé bobule jsou ponechány na rostlinách k dozrání.
Aby se dosáhlo požadované chuti a zvýraznily se určité vlastnosti, praží se zelená kávová zrna na různý stupeň. Existují tři hlavní úrovně pražení: světle hnědá, středně hnědá a tmavě hnědá. Čím tmavší odstín pražení, tím méně kofeinu.
Charakteristické kávy vytvořené na objednávku nebo kávy s konzistentní chutí vznikají na základě míchání různých typů kávových zrn a úrovní pražení. Jedná se o umění svého druhu, které vyžaduje degustaci čichem i chutí a schopnost rozlišit celou paletu vlastností. Zrna se míchají podle individuálních charakteristik a kvalit, které se projevují během pražení, jako například chuť kakaa, květinové aroma, bohaté tóny a výrazná acidita.
Příprava perfektní kávy záleží na mnoha faktorech: hrubosti mletí, teplotě, době extrakce, poměru kávy a vody. Naše automatické kávovary to vše obstarají za vás jediným stisknutím tlačítka, zatímco naše manuální kávovary ve vás probudí baristu.
Espresso má svou vlastní vrstvu pěny. U dalších typů kávy můžete ohřívat, napěňovat a šlehat mléko, co hrdlo ráčí! Nejlepší chuť a texturu získáte s plnotučným mlékem a vždy jej použijte přímo z lednice.
Kávová zrna jsou vlastně semena ukrytá uvnitř jedlých plodů rostliny Coffea. Zelená zrna se poté praží na různý stupeň, aby se dosáhlo požadované chuti, než se káva pomele a uvaří.
Kávovníky se kultivují v tropických a subtropických oblastech. Daří se jim ve velkých nadmořských výškách a v chladném a vlhkém klimatu.
Existují dva druhy kávových zrn: Arabica a Robusta. Arabica je nejoblíbenějším druhem a má jemnou aromatickou chuť, Robusta obsahuje více kofeinu. Většina kávových směsí je kombinací obou.
Jakmile červené plody kávovníku plně dorostou, ručně se posbírají a semena se poté vyjmou a usuší. Nezralé bobule jsou ponechány na rostlinách k dozrání.
Aby se dosáhlo požadované chuti a zvýraznily se určité vlastnosti, praží se zelená kávová zrna na různý stupeň. Existují tři hlavní úrovně pražení: světle hnědá, středně hnědá a tmavě hnědá. Čím tmavší odstín pražení, tím méně kofeinu.
Charakteristické kávy vytvořené na objednávku nebo kávy s konzistentní chutí vznikají na základě míchání různých typů kávových zrn a úrovní pražení. Jedná se o umění svého druhu, které vyžaduje degustaci čichem i chutí a schopnost rozlišit celou paletu vlastností. Zrna se míchají podle individuálních charakteristik a kvalit, které se projevují během pražení, jako například chuť kakaa, květinové aroma, bohaté tóny a výrazná acidita.
Příprava perfektní kávy záleží na mnoha faktorech: hrubosti mletí, teplotě, době extrakce, poměru kávy a vody. Naše automatické kávovary to vše obstarají za vás jediným stisknutím tlačítka, zatímco naše manuální kávovary ve vás probudí baristu.
Espresso má svou vlastní vrstvu pěny. U dalších typů kávy můžete ohřívat, napěňovat a šlehat mléko, co hrdlo ráčí! Nejlepší chuť a texturu získáte s plnotučným mlékem a vždy jej použijte přímo z lednice.
Zrna kávy Arabica, nazývané také šampaňské mezi kávami, mají úžasně bohaté aroma a dávají chuť, která je současně jemná i hluboká.
Robusta je kofeinová královna mezi kávami. Její zrna obsahují zhruba dvojnásobek tohoto stimulantu než zrna kávy Arabica. Má proto silnou, lehce nahořklou chuť.
Vysoce ceněná kávová zrna, která se získávají z trusu indonéské cibetky. Toto zvíře podobné mangustě hoduje na plodech kávovníku a zrna poté vyloučí. Proces trávení, kterým plody procházejí, propůjčuje kávovým zrnům jejich charakteristickou chuť.
Řada 2200
Plně automatický kávovar
EP2220/10
GranAroma
Plně automatický kávovar
SM6585/00
You are about to visit a Philips global content page
ContinueYou are about to visit a Philips global content page
Continue