Pod pojmem „caffè crema“ se ve 40. a 50. letech skrývalo espresso, protože to byla doslova káva s pěnou. Potom se tento název začal používat pro dlouhé espresso, které se stalo velmi oblíbeným a často podávaným kávovým nápojem podél hranic Itálie se Švýcarskem a Rakouskem. Jak připravit caffè crema Zde je potřeba dát si pozor na slovíčko „crema“ v názvu tohoto kávového nápoje. Tento nápoj se totiž nepřipravuje s mléčnou nebo smetanovou pěnou. Krémová pěna na povrchu nápoje musí vzniknout pouze perfektní přípravou samotné kávy. Asi 9,5 gramů hruběji namletých kávových zrn se spaří čtyřnásobným množstvím vody, než je tomu u espressa. Caffè crema je pak skvělou volbou pro ty, pro které je klasické espresso příliš malé.
Kávovar pro domácí přípravu caffè crema Vložte svůj šálek do plnoautomatického kávovaru, stiskněte tlačítko a nechte už vše jen na něm. Sklenice a šálky na caffè crema Caffè crema skvěle vynikne ve větší silnotěsné sklenici nebo v hrníčku s ouškem o objemu minimálně 120 mililitrů.
EP5447/90
EP3246/70
EP2220/10
SM6585/00
SM8889
You are about to visit a Philips global content page
ContinueYou are about to visit a Philips global content page
ContinueYou are about to visit a Philips global content page
Continue