Rozdávejte na Vánoce radost s Philips produkty. Slevy až 40 %. Garance doručení do Vánoc do 16. 12. včetně. Domácnost
Dnů
Hodin
Minut
Sekund
Rozdávejte na Vánoce radost s Philips produkty. Slevy až 40 %. Garance doručení do Vánoc do 16. 12. včetně. Domácnost
0

Nákupní košík

Ve vašem nákupním košíku nejsou aktuálně žádné položky.

    Espresso


    30 ml espressa

    Espresso je naprostým základem, ze kterého se připravují ostatní kávové nápoje. Poprvé se objevilo v 19. století v Itálii. Jedna porce se připravuje spařením jemně mleté kávy malým množstvím téměř vařící vody (86–95 ºC) pod tlakem. Znakem perfektního espressa je pak crema (pěna), která se přirozeně vytvoří nahoře.
     

    Jak připravit espresso

    Pravé italské espresso má objem asi 30 ml. Ve vysokotlakém kávovaru se vyrábí ze 7 gramů kvalitní čerstvě namleté kávy pod tlakem 9 barů s dobou extrakce asi 30 vteřin.

    Šálek espressa

    Kávovar pro domácí přípravu espressa

    V domácích podmínkách si pak vynikající espresso můžete připravit pomocí plnoautomatického kávovaru, který vše pohlídá za vás. Kávu si sám namele přesně, jak je pro přípravu espressa vhodné, a vykouzlí z ní šálek lahodné kávy.
     

    Šálky na espresso

    Espresso patří do předehřátého šálku z porcelánu, který má objem 60 až 90 mililitrů. Pokud chcete tento nejslavnější kávový nápoj servírovat skutečně stylově, pak ideální šálek na espresso by měl mít kónický (oblý) vnitřek. Kávu v šálku i s podšálkem a lžičkou pak položte na tácek a přidejte sklenici vody. Podle odborníků do pravého espressa nepatří cukr ani mléko. Pokud však vaše rodina nebo přátelé pijí kávu s mlékem, pak nahřáté mléko servírujte pouze v samostatné malé konviččce (mléčence). 

    Doporučené kávovary Philips a Saeco

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Optimálních možností prohlížení našich stránek dosáhnete v nejnovější verzi prohlížečů Microsoft Edge, Google Chrome nebo Firefox.