Espresso je naprostým základem, ze kterého se připravují ostatní kávové nápoje. Poprvé se objevilo v 19. století v Itálii. Jedna porce se připravuje spařením jemně mleté kávy malým množstvím téměř vařící vody (86–95 ºC) pod tlakem. Znakem perfektního espressa je pak crema (pěna), která se přirozeně vytvoří nahoře. Jak připravit espresso Pravé italské espresso má objem asi 30 ml. Ve vysokotlakém kávovaru se vyrábí ze 7 gramů kvalitní čerstvě namleté kávy pod tlakem 9 barů s dobou extrakce asi 30 vteřin.
Kávovar pro domácí přípravu espressa V domácích podmínkách si pak vynikající espresso můžete připravit pomocí plnoautomatického kávovaru, který vše pohlídá za vás. Kávu si sám namele přesně, jak je pro přípravu espressa vhodné, a vykouzlí z ní šálek lahodné kávy. Šálky na espresso Espresso patří do předehřátého šálku z porcelánu, který má objem 60 až 90 mililitrů. Pokud chcete tento nejslavnější kávový nápoj servírovat skutečně stylově, pak ideální šálek na espresso by měl mít kónický (oblý) vnitřek. Kávu v šálku i s podšálkem a lžičkou pak položte na tácek a přidejte sklenici vody. Podle odborníků do pravého espressa nepatří cukr ani mléko. Pokud však vaše rodina nebo přátelé pijí kávu s mlékem, pak nahřáté mléko servírujte pouze v samostatné malé konviččce (mléčence).
Řada 2200
Plně automatický kávovar
EP2220/10
GranAroma
Plně automatický kávovar
SM6585/00
You are about to visit a Philips global content page
ContinueYou are about to visit a Philips global content page
Continue