Macchiato znamená v italštině „skvrnitý“. Tímto názvem se pak označuje i espresso s kopečkem napěněného mléka nahoře, protože káva pak dostává „flekatý“ vzhled. Ačkoli může na pohled připomínat malé cappuccino, je silnější a aromatičtější. Jak připravit espresso macchiato Základem je dobře připravené espresso z čerstvě namleté kávy. Na povrch se pak položí lžička napěněné mléčné pěny, která se připravuje pomocí panarella z vychlazeného plnotučného mléka. Mléčný flíček je pak na kávě spíše na efekt, chuťově by neměl být příliš výrazný, jen má za úkol zjemnit a doplnit aroma skvělého šálku kávy.
Kávovar pro domácí přípravu espresso macchiato Nejvhodnějším kávovarem pro domácí přípravu espresso macchiato je plnoautomatický kávovar s panarellem, tedy s parní tryskou pro přípravu mléčné pěny. Kdykoliv dostanete chuť na oblíbené espresso macchiato z čerstvě namleté kávy, snadno si jej připravíte i v domácím prostředí. Šálky na espresso macchiato Na espresso macchiato se používají stejné šálky jako pro klasické espresso, tedy porcelánový šálek s ouškem o objemu 60 až 90 mililitrů s podšálkem.
Řada 2200
Plně automatický kávovar
EP2220/10
GranAroma
Plně automatický kávovar
SM6585/00
You are about to visit a Philips global content page
ContinueYou are about to visit a Philips global content page
Continue