Typický italský nápoj připravený z porce espressa, horkého mléka a horké mléčné pěny. V Itálii se nikdy nepije po 10. hodině dopolední. V celé Evropě jej však lidé s oblibou popíjejí v kteroukoli denní dobu. Jak připravit cappuccino Příprava cappuccina v kavárnách probíhá pomocí pákového kávovaru, kde se připraví espresso, a panarella pro vyšlehání mléčné pěny. Tento postup je však časově náročný a vyžaduje předchozí zkušenosti. Kávovar pro domácí přípravu cappuccina Pro přípravu pravého cappuccina z čerstvé kávy i mléka v domácím prostředí se pak skvěle hodí plnoautomatický kávovar s vestavěnou nádobou na mléko nebo přímo karafou. Jedním stiskem tlačítka namele kávová zrna a následně připraví tento lahodný mléčný kávový nápoj přesně tak, jak má vypadat.
Mléko pro přípravu cappuccina Ideální je pořídit si pro přípravu cappuccina takové mléko, které je pro přípravu tohoto krémového kávového nápoje přímo určené. Mléko vhodné pro přípravu cappuccina totiž musí být plnotučné a mít vyšší podíl bílkovin a tuků. Pokud při přípravě použijete takové mléko, dosáhnete lepší konzistence a soudržnosti mléčné pěny. Dochucení cappuccina Na povrch cappuccina je možné nasypat trochu skořice, kakaa nebo čokolády podle vaší chuti. Není to však předepsané a automatické. V kavárně by vám rozhodně neměli cappuccino ničím posypat bez vašeho svolení, protože dochucení vždy naruší chuť kávy. Šálky na cappuccino Pro servírování cappuccina byste si měli připravit porcelánový šálek o objemu 150 až 180 mililitrů s ouškem. Ideální je, když má vnitřek šálku kulatý tvar.
Řada 2200
Plně automatický kávovar
EP2220/10
GranAroma
Plně automatický kávovar
SM6585/00
You are about to visit a Philips global content page
ContinueYou are about to visit a Philips global content page
Continue