Je elegantní a dokonale se hodí pro chladnější dny, kdy krásně zahřeje. Vymyslel ji kuchař Joseph Sheridian ve čtyřicátých letech minulého století. První irskou kávu totiž podával cestujícím, kteří vystupovali z hydroplánu, aby se zahřáli. Základem pravé irské kávy musí být kvalitní čerstvě umletá káva, přesněji 100 mililitrů silné kávy. Do ní se následně přidává pouze pravá irská whiskey, třtinový cukr a velmi tučná smetana. Irská káva se zásadně nemíchá, její kouzlo se ukrývá v kombinaci chutí, kdy se dostanete přes jemnou a chladnou smetanovou pěnu až k hořko-sladké chuti kávy smíchané s třtinovým cukrem a whiskey.
Jak připravit irskou kávu Do 100 mililitrů čerstvě připravené kávy přidáme třtinový cukr a přilijeme 20 až 40 mililitrů ohřáté pravé irské whiskey. Na povrch lahodného nápoje pak položíme „peřinku”, kterou jsme si připravili z 50 mililitrů lehce vyšlehané pravé 30% smetany. Nezapomínejte, že vrstva šlehačky se nesmí potopit, musí zůstat na povrchu. Kávovar pro domácí přípravu irské kávy Čerstvě umletou černou kávu, která je základem irské kávy, můžete připravit v plnoautomatickém kávovaru, kde bude stačit připravit si espresso lungo stisknutím jednoho tlačítka. Sklenice na irskou kávu Irská káva by se měla podávat v elegantní silnotěsné oválné sklenici o objemu minimálně 200 mililitrů.
Řada 2200
Plně automatický kávovar
EP2220/10
GranAroma
Plně automatický kávovar
SM6585/00
You are about to visit a Philips global content page
ContinueYou are about to visit a Philips global content page
Continue