• Doprava zdarma: 2-3 pracovní dny

  • Záruka 2+1 rok na vše z osobní péče a Avent

  • Vrácení zboží do 30 dní

0

Nákupní košík

Ve vašem nákupním košíku nejsou aktuálně žádné položky.

    Irská káva


    100 ml espressa
    20–40 ml irské whiskey
    třtinový cukr
    50 ml 30% smetany

    Je elegantní a dokonale se hodí pro chladnější dny, kdy krásně zahřeje. Vymyslel ji kuchař Joseph Sheridian ve čtyřicátých letech minulého století. První irskou kávu totiž podával cestujícím, kteří vystupovali z hydroplánu, aby se zahřáli. 
     

    Základem pravé irské kávy musí být kvalitní čerstvě umletá káva, přesněji 100 mililitrů silné kávy. Do ní se následně přidává pouze pravá irská whiskey, třtinový cukr a velmi tučná smetana. Irská káva se zásadně nemíchá, její kouzlo se ukrývá v kombinaci chutí, kdy se dostanete přes jemnou a chladnou smetanovou pěnu až k hořko-sladké chuti kávy smíchané s třtinovým cukrem a whiskey.

    Irská káva

    Jak připravit irskou kávu

    Do 100 mililitrů čerstvě připravené kávy přidáme třtinový cukr a přilijeme 20 až 40 mililitrů ohřáté pravé irské whiskey. Na povrch lahodného nápoje pak položíme „peřinku”, kterou jsme si připravili z 50 mililitrů lehce vyšlehané pravé 30% smetany. Nezapomínejte, že vrstva šlehačky se nesmí potopit, musí zůstat na povrchu.
     

    Kávovar pro domácí přípravu irské kávy

    Čerstvě umletou černou kávu, která je základem irské kávy, můžete připravit v plnoautomatickém kávovaru, kde bude stačit připravit si espresso lungo stisknutím jednoho tlačítka.
     

    Sklenice na irskou kávu

    Irská káva by se měla podávat v elegantní silnotěsné oválné sklenici o objemu minimálně 200 mililitrů.

    Doporučené kávovary Philips a Saeco

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Optimálních možností prohlížení našich stránek dosáhnete v nejnovější verzi prohlížečů Microsoft Edge, Google Chrome nebo Firefox.