Latte macchiato znamená italsky „skvrnité mléko“. Na rozdíl od caffè latte se espresso přidává do mléka, nikoli mléko do espressa. Pravé latte macchiato se pozná jednoduše, má totiž typické tři vrstvy, které krásně vyniknou ve vysoké sklenici. Jak připravit latte macchiato V kavárně nejdříve barista jemně našlehá mléko a nalije jej do vysoké sklenice. Asi po půl minutě se horké mléko oddělí od mléčné pěny. To je ta pravá chvíle, kdy se do sklenice přidává šálek klasického espressa a vzniknou tři vrstvy. Dole je horké mléko, uprostřed espresso a nahoře mléčná pěna.
Kávovar pro domácí přípravu latte macchiato V domácích podmínkách se o přípravu pravého latte macchiato dokáže postarat plnoautomatický kávovar se speciální nádobou nebo karafou na mléko. Díky vestavěnému mlýnku tak můžete mít latte macchiato připravené přímo z čerstvých kávových zrn. Stačí stisknout jediné tlačítko. Sklenice na Latte Macchiato Tento specifický kávový nápoj vynikne jen v silnotěsné sklenici o objemu nad 250 mililitrů. Nezapomeňte si pořídit také dlouhou lžičku.
Řada 2200
Plně automatický kávovar
EP2220/10
GranAroma
Plně automatický kávovar
SM6585/00
You are about to visit a Philips global content page
ContinueYou are about to visit a Philips global content page
Continue