V anglicky mluvících zemích se často připravuje především na Vánoce a je známá pod pojmem „eggnog latté”. U nás jí říkáme alžírská káva a jedná se o spojení kávy, šlehačky a vaječného likéru. Přesné okolnosti jejího vzniku nejsou známy, ale pravděpodobně vznikla z vídeňské kávy, do které se přidala troška vaječného likéru pro zahřátí. Jak připravit alžírskou kávu? Základem bude opět espresso lungo z kvalitní a čerstvě umleté kávy a v předem předehřáté sklenici. Následně pak budeme po lžičce plnit sklenici 20 mililitry vaječného likéru. Ušleháme pravou šlehačku a položíme pořádnou vrstvu na povrch nápoje. Kopec šlehačky pak ještě zalijeme troškou vaječného likéru a dozdobíme nastrouhanou čokoládou nebo kakaem.
Kávovar pro domácí přípravu alžírské kávy Espresso lungo se stane skvělým základem alžírské kávy a snadno jej připravíte v plnoautomatickém kávovaru stisknutím jednoho tlačítka. Sklenice na alžírskou kávu Alžírská káva by se měla podávat v silnotěsné sklenici na kávu s ouškem o objemu 100 až 150 mililitrů.
Řada 2200
Plně automatický kávovar
EP2220/10
GranAroma
Plně automatický kávovar
SM6585/00
You are about to visit a Philips global content page
ContinueYou are about to visit a Philips global content page
Continue