• Objednávky domácích spotřebičů Philips se momentálně zpracovávají s určitým zpožděním. Potvrzení objednávek a odeslání zásilek bude zahájeno 5. září. Omlouváme se za nepříjemnosti.

0

Nákupní košík

Ve vašem nákupním košíku nejsou aktuálně žádné položky.

    Alžírská káva


    60 ml espressa
    20 ml vaječného likéru
    šlehačka

    V anglicky mluvících zemích se často připravuje především na Vánoce a je známá pod pojmem „eggnog latté”. U nás jí říkáme alžírská káva a jedná se o spojení kávy, šlehačky a vaječného likéru. Přesné okolnosti jejího vzniku nejsou známy, ale pravděpodobně vznikla z vídeňské kávy, do které se přidala troška vaječného likéru pro zahřátí.
     

    Jak připravit alžírskou kávu?

    Základem bude opět espresso lungo z kvalitní a čerstvě umleté kávy a v předem předehřáté sklenici. Následně pak budeme po lžičce plnit sklenici 20 mililitry vaječného likéru. Ušleháme pravou šlehačku a položíme pořádnou vrstvu na povrch nápoje. Kopec šlehačky pak ještě zalijeme troškou vaječného likéru a dozdobíme nastrouhanou čokoládou nebo kakaem.

    Alžírská káva

    Kávovar pro domácí přípravu alžírské kávy

    Espresso lungo se stane skvělým základem alžírské kávy a snadno jej připravíte v plnoautomatickém kávovaru stisknutím jednoho tlačítka.
     

    Sklenice na alžírskou kávu

    Alžírská káva by se měla podávat v silnotěsné sklenici na kávu s ouškem o objemu 100 až 150 mililitrů.

    Doporučené kávovary Philips a Saeco

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Optimálních možností prohlížení našich stránek dosáhnete v nejnovější verzi prohlížečů Microsoft Edge, Google Chrome nebo Firefox.