V 17. století objevila Vídeň kávu. Bylo to v dobách, kdy ji obléhala turecká vojska. Po tom, co byl útok odražen, našli Rakušané mnoho pytlů kávy, které v zemi zůstaly po nepřátelích. Černý nápoj si pak brzy oblíbili, ale nejraději jej pili se smetanou, přesněji s velkým kopcem šlehačky. Vídeňská káva se brzy stala známou po celém světě. V samotné Vídni však s tímto pojmem neuspějete. Pokud si ji budete chtít objednat ve vídeňské kavárně, poručte si Einspänner. Jak připravit vídeňskou kávu Základem je připravit si espresso lungo, tedy prodloužené espresso, nebo silné espresso intenso. Nahoru se pak navrší pořádný kopec šlehačky. Tu však připravujte z kvalitní 30% smetany, kterou vyšleháte úplně do tuha.
Kávovar pro domácí přípravu vídeňské kávy K přípravě lahodné vídeňské kávy se hodí takový kávovar, který je schopen vám umožnit přípravu čerstvě umleté a silné kávy. Využít můžete plnoautomatický kávovar, který vám připraví čerstvě umletou kávu stiskem jednoho tlačítka. Sklenice na vídeňskou kávu Vídeňská káva by měla být servírována v silnotěsné vysoké sklenici s ouškem.
Řada 2200
Plně automatický kávovar
EP2220/10
GranAroma
Plně automatický kávovar
SM6585/00
You are about to visit a Philips global content page
ContinueYou are about to visit a Philips global content page
Continue