Tato u nás oblíbená varianta přípravy kávy je českou a slovenskou specialitou a s tím, jak si lidé v Turecku připravují kávu, nemá vůbec nic společného. I když se turek (či hovorově káva s lógrem) u nás těší takové oblibě, kávoví znalci jej v lásce příliš nemají, protože ve srovnání s jinými variantami přípravy kávy má horší chuťové vlastnosti. Jak připravit tureckou kávu Čerstvě namletá kávová zrna zalijte vodou, která neprošla varem (ideální teplota je 95 °C). Nechte 3 minuty odstát tak, aby káva trochu zchladla. Následně by se káva měla vypít. Pokud kávu připravenou na turka necháte louhovat delší dobu, uvolní se hořké třísloviny a další látky, které kazí kávě chuť a také škodí žaludku.
Řada 2200
Plně automatický kávovar
EP2220/10
GranAroma
Plně automatický kávovar
SM6585/00
You are about to visit a Philips global content page
ContinueYou are about to visit a Philips global content page
Continue