Dlouhé řady plantáží, kde se pěstují odrůdy kávy s měkkou a jemnou chutí, jsou symbolem Brazílie. Tato země leží hned ve třech klimatických pásech a má zcela mimořádné podmínky pro pěstování té nejkvalitnější kávy, kterou rodí jen kávovníky druhu Arabika. Brazilská káva je tak známá po celém světě jako ta nejkvalitnější a chuťově nejvyváženější. Jedna z nejlepších káv na světě Oblast Sao Paulo je největší provincií, kde se pěstuje káva v Brazílii, a produkuje více jak polovinu celkové sklizně plantážní kávy na světě. Kávovník druhu Arabika se tu pěstuje přes 200 let a místní plantážníci tak přesně vědí, jak jej pěstovat. Díky tomu, že se v Sao Paulo pěstují kávovníky bez zastínění, mohou kávová zrna dozrávat stejnoměrně. Zrnková brazilská káva z této oblasti má pak skutečně mimořádnou kvalitu a jedná se o jednu z nejlepších káv na světě.
Jak si připravit brazilskou kávu Když se Američané potřebovali zahřát při nepřízni počasí, pili brazilskou kávu. Ta se skládala z kávy vypěstované v brazilských horách, smetany, skořice a rumu nebo brandy. Další oblíbenou metodou, jak připravit brazilskou kávu, je Cafezinho. Příprava se velmi podobá klasickému espressu, ale rozdíl je v tom, že cukr se smíchá s vodou ještě před přidáním kávy. Kupujte jen čerstvá kávová zrna brazilské kávy Vzhledem k její nesporné kvalitě, a tedy i vyšší ceně doporučujeme koupit kávová zrna brazilské kávy a umlít si je doma těsně před přípravou. Jen čerstvě namletá káva vám umožní skutečně si vychutnat lahodnou chuť brazilské kávy. Můžete použít manuální nebo elektrický kávový mlýnek nebo využít plnoautomatický kávovar, který má mlýnek již zabudovaný a před přípravou si kávu sám namele.
Řada 2200
Plně automatický kávovar
EP2220/10
GranAroma
Plně automatický kávovar
SM6585/00
You are about to visit a Philips global content page
ContinueYou are about to visit a Philips global content page
Continue