1
Výrobky

Koláč z uzeného pstruha

Recept na koláč z uzeného pstruha | Philips

Stylový a chutný

Porcí 4 p, Doba přípravy: 60 m,

Ingredience

  • 150 g mouky
  • 75 g studeného másla
  • ½ lžičky octa
  • 1 červená cibule nasekaná velmi najemno
  • 2 lžíce najemno nasekaného čerstvého kopru
  • šťáva a kůra z ½ citrónu
  • 200 g filetu z uzeného pstruha
  • 3 listy želatiny
  • 200 ml kondenzovaného rybího vývaru
  • – 1 vymazaná kameninová nebo dortová forma (750 ml)
  • – kuchyňský robot s hnětacím příslušenstvím

Postup

  • Vložte hnětací příslušenství do mísy a poté přidejte mouku, máslo, ocet a špetku soli. Nechte kuchyňský robot běžet, dokud se těsto nespojí. Pokud se těsto příliš drobí, přidejte 1-2 lžíce studené vody.
  • Rozválejte těsto pomoučeným válečkem na pomoučeném vále. Těsto třikrát přeložte, pak je přeložte ještě jednou a rozválejte na tenké kolo. Potom těsto třikrát přeložte (znovu!), přeložte ještě jednou a zakryjte potravinovou fólií. Dejte těsto na 30 minut do chladničky.
  • Předehřejte troubu na 200 °C. Smíchejte cibuli, kopr, petrželku a citrónovou kůru a podle chuti osolte a opepřete. Rozválejte těsto do tenkého obdélníku a odřízněte kus velký jako forma, abyste ho mohli použít na zakrytí. Do tohoto kousku udělejte uprostřed otvor. Pokryjte dno a strany formy zbylým těstem. Naplňte kameninovou nádobu střídavě vrstvami filetu ze pstruha a směsí bylinek.
  • Přeložte všechny visící zbytky těsta dovnitř a navrch položte kousek na zakrytí, který jste si předtím připravili. Stiskněte a uzavřete. Položte formu jedno patro pod střed trouby a pečte 40-45 minut dozlatova.
  • Mezitím namočte želatinu. Ohřejte rybí vývar a citrónovou šťávu. Vymačkejte ze želatiny všechnu vodu a za stálého míchání ji rozpusťte v horké tekutině. Nechte ji vychladnout a trochu uležet (bude vypadat trochu jako želé). Vytáhněte kameninovou nádobu z trouby a nechte 15 minut stát. Nalijte směs želatiny otvorem v těstu pomocí trychtýře, až je kameninová nádoba úplně plná. Potom nechte vychladnout, aby se tekutina mohla rozlít a usadit.
  • Dejte kameninovou nádobu alespoň na 2 hodiny do chladničky. Nakrájejte a podávejte.
  • Doba přípravy 1 hodina (+ 30 minut v chladničce)
Recept na koláč z uzeného pstruha | Philips

Přijdejte se k Philips a získejte výhody

* Toto pole je povinné
*

*
Philips si váží Vašeho soukromí a rozhodně jej nebere na lehkou váhu. O našich zásadách ochrany osobních údajů se dozvíte více na následujícím odkazu:http://www.philips.cz/a-w/zasady-ochrany-osobnich-dat.html. O slevu 15 % na váš nákup v online obchodě Philips lze žádat pouze jednou.

Ušetřete až

50 %

Přednostní přístup k Black Friday výprodeji