• Objednávky domácích spotřebičů Philips se momentálně zpracovávají s určitým zpožděním. Potvrzení objednávek a odeslání zásilek bude zahájeno 5. září. Omlouváme se za nepříjemnosti.

0

Nákupní košík

Ve vašem nákupním košíku nejsou aktuálně žádné položky.

    Koláč z uzeného pstruha

    Stylový a chutný

    Porcí 4 p, Doba přípravy: 60 m

    Ingredience

    • 150 g mouky
    • 75 g studeného másla
    • ½ lžičky octa
    • 1 červená cibule nasekaná velmi najemno
    • 2 lžíce najemno nasekaného čerstvého kopru
    • šťáva a kůra z ½ citrónu
    • 200 g filetu z uzeného pstruha
    • 3 listy želatiny
    • 200 ml kondenzovaného rybího vývaru
    • – 1 vymazaná kameninová nebo dortová forma (750 ml)
    • – kuchyňský robot s hnětacím příslušenstvím

    Postup

    • Vložte hnětací příslušenství do mísy a poté přidejte mouku, máslo, ocet a špetku soli. Nechte kuchyňský robot běžet, dokud se těsto nespojí. Pokud se těsto příliš drobí, přidejte 1-2 lžíce studené vody.
    • Rozválejte těsto pomoučeným válečkem na pomoučeném vále. Těsto třikrát přeložte, pak je přeložte ještě jednou a rozválejte na tenké kolo. Potom těsto třikrát přeložte (znovu!), přeložte ještě jednou a zakryjte potravinovou fólií. Dejte těsto na 30 minut do chladničky.
    • Předehřejte troubu na 200 °C. Smíchejte cibuli, kopr, petrželku a citrónovou kůru a podle chuti osolte a opepřete. Rozválejte těsto do tenkého obdélníku a odřízněte kus velký jako forma, abyste ho mohli použít na zakrytí. Do tohoto kousku udělejte uprostřed otvor. Pokryjte dno a strany formy zbylým těstem. Naplňte kameninovou nádobu střídavě vrstvami filetu ze pstruha a směsí bylinek.
    • Přeložte všechny visící zbytky těsta dovnitř a navrch položte kousek na zakrytí, který jste si předtím připravili. Stiskněte a uzavřete. Položte formu jedno patro pod střed trouby a pečte 40-45 minut dozlatova.
    • Mezitím namočte želatinu. Ohřejte rybí vývar a citrónovou šťávu. Vymačkejte ze želatiny všechnu vodu a za stálého míchání ji rozpusťte v horké tekutině. Nechte ji vychladnout a trochu uležet (bude vypadat trochu jako želé). Vytáhněte kameninovou nádobu z trouby a nechte 15 minut stát. Nalijte směs želatiny otvorem v těstu pomocí trychtýře, až je kameninová nádoba úplně plná. Potom nechte vychladnout, aby se tekutina mohla rozlít a usadit.
    • Dejte kameninovou nádobu alespoň na 2 hodiny do chladničky. Nakrájejte a podávejte.
    • Doba přípravy 1 hodina (+ 30 minut v chladničce)
    Recept na koláč z uzeného pstruha | Philips

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Optimálních možností prohlížení našich stránek dosáhnete v nejnovější verzi prohlížečů Microsoft Edge, Google Chrome nebo Firefox.