1
Výrobky

Gratinované brambory

Recept na gratinované brambory | Philips

Jednoduché, ale šik

Porcí 4 p, Doba vaření 90 m

Ingredience

  • 1 kg oloupaných a rozpůlených salátových brambor
  • 100 ml mléka
  • 125 ml smetany
  • 1 rozdrcený stroužek česneku
  • čerstvě drcený černý pepř
  • 100 g nastrouhaného sýra gruyère
  • – vymazaný pekáč

Pokyny

  • Předehřejte troubu na 160 °C. Vložte do kuchyňského robotu disk na krájení. Protlačte kousky brambor skrze přívodní trubici a nakrájejte je na plátky. Dejte plátky do síta a propláchněte studenou vodou. Potom je jemně otřete dosucha papírovým ubrouskem.
  • V míse smíchejte mléko, smetanu, česnek a pepř, přidejte trochu soli. V dalším kroku vmíchejte plátky brambor a všechno dobře promíchejte. Dejte bramborovou směs do trouby a posypte sýrem.
  • Pečte v pekáči na středním patře trouby po dobu 75 minut dozlatova. Ihned podávejte.
  • TIP: Sýr gruyère můžete nastrouhat v kuchyňském robotu.
Recept na gratinované brambory | Philips