1
Výrobky

Slavnostní korejský dělený předkrm „kujulpan“

Recept na slavnostní korejský předkrm „kujulpan“ | Philips

Udělejte si vlastní palačinky!

Porcí 1 p, Doba vaření 55 m

Ingredience

  • 200 g mouky
  • 4 vejce, oddělené bílky a žloutky
  • 400 ml vody
  • 4-5 lžic oleje
  • 150 g steaku nakrájeného na tenké proužky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2-3 lžíce sezamového oleje
  • 1-2 lžíce opražených sezamových semínek
  • 150 g kuřecích prsíček nakrájených na tenké proužky
  • 150 g spařených a oloupaných krevet
  • ½ lžičky cukru
  • 1 kroužků jarní cibulky
  • 6 hub šítake nakrájených na plátky
  • 1 japonská okurka s odstraněnými semínky
  • 150 g mrkve
  • 150 g zelené velkoplodé papriky

Pokyny

  • 'Dejte mouku, špetku soli a 2 vaječné žloutky do kuchyňského robotu a umixujte pomocí ocelového nože. Přidejte vodu.
  • Nechte těstíčko chvíli odpočinout a potom usmažte 12-16 palačinek. Pokud chcete, ořízněte okraje pro lepší vzhled. Palačinky musejí být velmi tenké, smažte je na pánvi z jedné lžíce těstíčka.
  • Potom v samostatné pánvi na smažení osmažte zbylé vaječné žloutky (podle chuti osolte) a pak vaječné bílky (podle chuti osolte). Poté vše nakrájejte na tenké proužky.
  • Zahřejte trochu oleje ve woku a prudce osmažte steak a ochuťte ho sójovou omáčkou a sezamovým olejem. Potom ve woku zahřejte trochu oleje a prudce osmažte kuře. Podle chuti ho okořeňte sezamovými semínky, sezamovým olejem a solí. Nakrájejte krevety na tenké proužky a smíchejte se solí, cukrem a octem.
  • Nakonec stejný postup opakujte s houbami šítake. Ochuťte je sójovou omáčkou a sezamovým olejem. Potom nastrouhejte okurku, mrkev a zelenou velkoplodou papriku v kuchyňském robotu pomocí příslušenství na strouhání a mírně osolte. Vymačkejte vodu. Osmažte každý druh zeleniny samostatně ve woku a přidejte pár kapek sezamového oleje. Pak osolte.
  • Nyní dejte palačinky doprostřed velkého talíře a obklopte je různou náplní (nejlépe v samostatných servírovacích miskách). Každý si může palačinku naplnit podle přání. Podávejte se sójovou omáčkou.
  • Celková doba přípravy 55 minut
Recept na slavnostní korejský předkrm „kujulpan“ | Philips