Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky a pak je vařte 15-20 minut v kuřecím vývaru. Očistěte a nasekejte jarní cibulky. V pánvi na smažení rozehřejte olivový olej a na silném plameni prudce osmažte jarní cibulky, až získají hnědavě zlatou barvu. Pak okořeňte podle chuti. Nechte několik minut vychladnout (tekutina by neměla být teplejší než 80 °C).
Připravte pyré z brambor a vývaru a jarních cibulek v mixéru. Použijte stupeň MAX a mixujte alespoň 1 minutu. Během mixování přidejte vychlazenou smetanu, aby byla polévka hedvábně hladká. Nechte alespoň 2 hodiny v chladu. Tato polévka se podává studená.
Před podáváním dobře zamíchejte a okořeňte podle chuti. Posypte pažitkou a navrch rozdrobte plísňový sýr.
Kliknutím na odkaz opustíte oficiální web společnosti Philips Electronics Ltd. ("Philips"). Jakékoli odkazy na webové stránky třetích stran, které se mohou objevit na těchto stránkách, jsou poskytovány pouze pro vaše pohodlí a v žádném případě nepředstavují žádné spojení nebo podporu informací poskytovaných na těchto propojených webových stránkách. Společnost Philips neposkytuje žádná prohlášení ani záruky jakéhokoli druhu s ohledem na jakékoli webové stránky třetích stran nebo informace na nich obsažené.