1
Výrobky

Vychlazená polévka z jarních cibulek s plísňovým sýrem

Recept na polévku z cibulek s plísňovým sýrem | Philips

Delikátní a přitom chuťově výrazné

Porcí 4 p, Doba přípravy: 30 m, Doba vaření 30 m

Ingredience

  • 500 g brambor
  • 1 litr kuřecího vývaru
  • 6 jarních cibulek
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 100 ml smetany
  • 50 g plísňového sýra (například gorgonzoly)

Postup

  • Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky a pak je vařte 15-20 minut v kuřecím vývaru. Očistěte a nasekejte jarní cibulky. V pánvi na smažení rozehřejte olivový olej a na silném plameni prudce osmažte jarní cibulky, až získají hnědavě zlatou barvu. Pak okořeňte podle chuti. Nechte několik minut vychladnout (tekutina by neměla být teplejší než 80 °C).
  • Připravte pyré z brambor a vývaru a jarních cibulek v mixéru. Použijte stupeň MAX a mixujte alespoň 1 minutu. Během mixování přidejte vychlazenou smetanu, aby byla polévka hedvábně hladká. Nechte alespoň 2 hodiny v chladu. Tato polévka se podává studená.
  • Před podáváním dobře zamíchejte a okořeňte podle chuti. Posypte pažitkou a navrch rozdrobte plísňový sýr.
  • Doba přípravy 30 minut + 2 hodiny v chladničce
Recept na polévku z cibulek s plísňovým sýrem | Philips

Přijdejte se k Philips a získejte výhody

* Toto pole je povinné
*

*
Philips si váží Vašeho soukromí a rozhodně jej nebere na lehkou váhu. O našich zásadách ochrany osobních údajů se dozvíte více na následujícím odkazu:http://www.philips.cz/a-w/zasady-ochrany-osobnich-dat.html. O slevu 15 % na váš nákup v online obchodě Philips lze žádat pouze jednou.