Rozehřejte olej v polévkovém hrnci a prudce osmažte cibulku, až zesklovatí. Přidejte mrkev, kmín a 1 lžíci koriandrových lístků a za stálého míchání prudce smažte na silném ohni po dobu 2 minut. Přidejte vývar a vařte mrkve po dobu 15 minut do měkka. Nechte několik minut vychladnout (tekutina by neměla být teplejší než 80 °C).
Z mrkve a vývaru připravte v mixéru pyré. Mixujte na stupni MAX po dobu alespoň 1 minuty. V případě potřeby ohřejte a okořeňte podle chuti.
Polévku podávejte se lžící crème fraîche a trochou čerstvě umletého černého pepře a posypte lístky koriandru.
Doba přípravy 30 minut
Související recepty
Předkrmy a zákusky
Recept na bramborovou polévku s lanýžovým olejem | Philips
Kliknutím na odkaz opustíte oficiální web společnosti Philips Electronics Ltd. ("Philips"). Jakékoli odkazy na webové stránky třetích stran, které se mohou objevit na těchto stránkách, jsou poskytovány pouze pro vaše pohodlí a v žádném případě nepředstavují žádné spojení nebo podporu informací poskytovaných na těchto propojených webových stránkách. Společnost Philips neposkytuje žádná prohlášení ani záruky jakéhokoli druhu s ohledem na jakékoli webové stránky třetích stran nebo informace na nich obsažené.