1
Výrobky

Chřestová polévka s čerstvým estragonem

Recept na chřestovou polévku s estragonem | Philips

S estragonem je všechno jiné

Porcí 4 p, Doba přípravy: 10 m, Doba vaření 30 m

Ingredience

  • 500 g chřestu
  • 1 lžička cukru
  • 25 g másla
  • 150 ml smetany
  • 150 ml suchého bílého vína
  • 1 lžíce najemno nasekaného čerstvého estragonu

Postup

  • Nejprve odřízněte nebo odstřihněte dřevnaté konce a poté silně oloupejte zbylé části chřestu a nakrájejte na plátky (vršky nechte vcelku). Slupky a konce vařte po dobu 10 minut v 750 ml vody s trochou cukru a trochou soli podle chuti.
  • Mezitím rozpusťte máslo v polévkovém hrnci a prudce osmažte plátky chřestu na silném plameni (vršky si nechte na později), přidejte smetanu a mírně zredukujte.
  • Vodu se slupkami přeceďte a tekutinu přidejte k osmaženým plátkům chřestu spolu s bílým vínem.
  • Přiveďte vše k varu a nechte povařit 10 minut. Potom z polévky připravte jemné pyré pomocí ručního mixéru.
  • Přidejte vršky chřestu a nechte polévku povařit další 2-4 minuty. 'Dobře okořeňte podle chuti.
  • Rozdělte na 4 porce a posypte estragonem.
  • Doba přípravy 30 minut
Recept na chřestovou polévku s estragonem | Philips

Přijdejte se k Philips a získejte výhody

* Toto pole je povinné
*

*
Philips si váží Vašeho soukromí a rozhodně jej nebere na lehkou váhu. O našich zásadách ochrany osobních údajů se dozvíte více na následujícím odkazu:http://www.philips.cz/a-w/zasady-ochrany-osobnich-dat.html. O slevu 15 % na váš nákup v online obchodě Philips lze žádat pouze jednou.

Ušetřete až

50 %

Přednostní přístup k Black Friday výprodeji