1
Výrobky

Srnčí steak s omáčkou z vlašských ořechů a granátovým jablkem

Recept na srnčí steak s omáčkou z ořechů | Philips

Bohatá a plná chuť s osobitým nádechem

Porcí 4 p,

Ingredience

  • 100 g oloupaných vlašských ořechů
  • 1 oloupaný stroužek česneku
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 3 lžíce najemno nasekaného koriandru nebo petrželky
  • 100 ml šťávy z granátového jablka
  • 4 srnčí steaky o pokojové teplotě
  • 2 lžíce másla
  • 1 granátové jablko
  • čerstvě drcený černý pepř
  • – plech, vymazaný
  • – kuchyňský robot s nožovým příslušenstvím

Pokyny

  • Opražte vlašské ořechy 2-3 v pánvi na smažení a nechte vychladnout.
  • Dejte do kuchyňského robotu nožové příslušenství a pak přidejte vlašské ořechy, česnek, 2 lžíce oleje a koriandr. Připravte ze směsi pyré, nechte robot běžet a přidejte šťávu z granátového jablka. Podle chuti osolte a opepřete.
  • Předehřejte troubu na 150 ºC. Steaky osolte a opepřete (je lepší je osolit teď než po smažení, tak lépe zvýrazníte chuť). Rozehřejte máslo se zbylým olejem a smažte steaky po dobu 2-3 minut dohněda. V polovině doby je obraťte.
  • Podávejte steaky s omáčkou z vlašských ořechů a jadérky z granátového jablka.
Recept na srnčí steak s omáčkou z ořechů | Philips