1
Výrobky

Jehněčí s piniovými oříšky a bylinkovou krustou

Recept na jehněčí s piniovými oříšky a krustou | Philips

Sofistikovaný pokrm s jednoduchou přípravou

Porcí 4 p, Doba přípravy: 35 m,

Ingredience

  • 100 g piniových oříšků
  • 1 pomeranč
  • 25 g petrželky
  • 25 g bazalky
  • 100 g strouhanky
  • 1 vejce
  • 2 jehněčí hrudí (každé s 8 žebry) o pokojové teplotě
  • sůl
  • čerstvě drcený černý pepř
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • – kuchyňský robot s nožovým příslušenstvím

Pokyny

  • Pražte piniové oříšky na suché pánvi na smažení po dobu 2-3 minut dozlatova a nechte vychladnout. Očistěte pomeranč a nastrouhejte 2 lžičky kůry.
  • Dejte do kuchyňského robotu nožové příslušenství a pak přidejte piniové oříšky, pomerančovou kůru, petrželku, bazalku, strouhanku, vejce a osolte a opepřete podle chuti. Tuto směs lze připravit den předem a uložit před použitím v chladničce.
  • Předehřejte troubu na 225 ºC. Ochuťte jehněčí hrudí solí a pepřem podle chuti. Zahřejte olej v pánvi na smažení a opečte jehněčí hrudí dohněda po dobu 1-2 minut.
  • Vyjměte maso z pánve, dejte ho do pekáče kostmi nahoru a obě strany pokryjte piniovými oříšky a směsí bylinek.
  • Vytáhněte je z trouby a před porcováním nechte 10 minut odpočinout. Vynikající se zelenými fazolkami a pečenými bramborami.
  • Doba přípravy 35 minut (+ 10 minut na odpočinutí)
Recept na jehněčí s piniovými oříšky a krustou | Philips