2 jehněčí hrudí (každé s 8 žebry) o pokojové teplotě
sůl
čerstvě drcený černý pepř
2 lžíce slunečnicového oleje
– kuchyňský robot s nožovým příslušenstvím
Postup
Pražte piniové oříšky na suché pánvi na smažení po dobu 2-3 minut dozlatova a nechte vychladnout. Očistěte pomeranč a nastrouhejte 2 lžičky kůry.
Dejte do kuchyňského robotu nožové příslušenství a pak přidejte piniové oříšky, pomerančovou kůru, petrželku, bazalku, strouhanku, vejce a osolte a opepřete podle chuti. Tuto směs lze připravit den předem a uložit před použitím v chladničce.
Předehřejte troubu na 225 ºC. Ochuťte jehněčí hrudí solí a pepřem podle chuti. Zahřejte olej v pánvi na smažení a opečte jehněčí hrudí dohněda po dobu 1-2 minut.
Vyjměte maso z pánve, dejte ho do pekáče kostmi nahoru a obě strany pokryjte piniovými oříšky a směsí bylinek.
Vytáhněte je z trouby a před porcováním nechte 10 minut odpočinout. Vynikající se zelenými fazolkami a pečenými bramborami.
Doba přípravy 35 minut (+ 10 minut na odpočinutí)
Související recepty
Hlavní chody
Recept na srnčí steak s omáčkou z ořechů | Philips
Philips si váží Vašeho soukromí a rozhodně jej nebere na lehkou váhu. O našich zásadách ochrany osobních údajů se dozvíte více na následujícím odkazu:http://www.philips.cz/a-w/zasady-ochrany-osobnich-dat.html. O slevu 15 % na váš nákup v online obchodě Philips lze žádat pouze jednou.
Platba
Podporujeme následující způsoby platby:
O nás
Philips Česká republika s.r.o. prodává produkty kategorii Osobní péče, Výrobků pro domácnost a Péče o matku a dítě.