Recept na jehněčí s piniovými oříšky a krustou | Philips
Sofistikovaný pokrm s jednoduchou přípravou
Porcí 4 p, Doba přípravy: 35 m,
Ingredience
- 100 g piniových oříšků
- 1 pomeranč
- 25 g petrželky
- 25 g bazalky
- 100 g strouhanky
- 1 vejce
- 2 jehněčí hrudí (každé s 8 žebry) o pokojové teplotě
- sůl
- čerstvě drcený černý pepř
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- – kuchyňský robot s nožovým příslušenstvím
Postup
- Pražte piniové oříšky na suché pánvi na smažení po dobu 2-3 minut dozlatova a nechte vychladnout. Očistěte pomeranč a nastrouhejte 2 lžičky kůry.
- Dejte do kuchyňského robotu nožové příslušenství a pak přidejte piniové oříšky, pomerančovou kůru, petrželku, bazalku, strouhanku, vejce a osolte a opepřete podle chuti. Tuto směs lze připravit den předem a uložit před použitím v chladničce.
- Předehřejte troubu na 225 ºC. Ochuťte jehněčí hrudí solí a pepřem podle chuti. Zahřejte olej v pánvi na smažení a opečte jehněčí hrudí dohněda po dobu 1-2 minut.
- Vyjměte maso z pánve, dejte ho do pekáče kostmi nahoru a obě strany pokryjte piniovými oříšky a směsí bylinek.
- Vytáhněte je z trouby a před porcováním nechte 10 minut odpočinout. Vynikající se zelenými fazolkami a pečenými bramborami.
- Doba přípravy 35 minut (+ 10 minut na odpočinutí)