Rozdávejte na Vánoce radost s Philips produkty. Slevy až 40 %. Garance doručení do Vánoc do 16. 12. včetně. Domácnost
Dnů
Hodin
Minut
Sekund
Rozdávejte na Vánoce radost s Philips produkty. Slevy až 40 %. Garance doručení do Vánoc do 16. 12. včetně. Domácnost
0

Nákupní košík

Ve vašem nákupním košíku nejsou aktuálně žádné položky.

    Recept na sladké a lahodné koblihy| Philips

    Příprava domácích koblížků je stejně jednoduchá jako jejich degustace. Ochutnáte jednu koblihu a budete ochutnávat další a další, dokud nebudou pryč.

    Porcí 1 p, Doba přípravy: 45 m

    Ingredience

    • 125 ml plnotučného mléka
    • 10 g čerstvých kvasnic
    • 50 g cukru
    • 450 g polohrubé mouky
    • 75 g změklého másla
    • 8 vaječných žloutků
    • 25 g loupaných mandlí
    • 100 g růžového džemu
    • ½ lžičky soli
    • 3 litry rostlinného oleje na smažení

    Postup

    • Nalijte vlažné mléko do mísy, přidejte kvasnice, lžíci cukru a rozmíchejte, až se kvasnice rozpustí. Přidejte ¼ mouky a umíchejte do hladka. Poprašte moukou, přikryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě po dobu 45 minut.
    • Příprava náplně: smíchejte růžový džem a mandle. Dejte vaječné žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem do misky nad kastrolek s horkou vodou apomalu míchejte, dokud se cukr nerozpustí (směs by měla zůstat vlažná, nikoli horká).
    • Nalijte žloutkovou směs do nádoby kuchyňského robotu s ocelovými noži, přidejte kvasnicovou směs, sůl a zbytek mouky. Míchejte, dokud těsto není hladké a lesklé. Přidejte máslo a míchejte, dokud se zcela nevstřebá.
    • Přikryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě, až těsto zdvojnásobí svůj objem (trvá to asi 2 hodiny). Poklepejte těsto pěstmi, aby unikl vzduch.
    • Formování koblih: rozválejte těsto do vrstvy silné 1 cm a na každou koblihu vytvořte pomocí vykrajovátka dvě kolečka o průměru asi 6 cm. Doprostřed dejte lžíci náplně. Obě kolečka dobře spojte a položte na tác. Poprašte moukou. Zakryjte a počkejte, dokud na teplém místě nezdvojnásobí svůj objem.
    • Mezitím nalijte olej do fritézy a zahřejte ho. Pomocí kousku těsta zkontrolujte, zda je olej připraven. Potom usmažte koblihy. Po usmažení z nich kuchyňskou utěrkou setřete přebytečný olej. Zdobení: posypte moučkovým cukrem nebo ozdobte polevou. Polevu můžete ozdobit rozinkami a opraženými mandlovými lupínky (volitelné).
    • Doba přípravy 45 minut + 2 hodiny a 45 minut kynutí
    Recept na sladké a lahodné koblihy| Philips

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Optimálních možností prohlížení našich stránek dosáhnete v nejnovější verzi prohlížečů Microsoft Edge, Google Chrome nebo Firefox.