Nalijte vlažné mléko do mísy, přidejte kvasnice, lžíci cukru a rozmíchejte, až se kvasnice rozpustí. Přidejte ¼ mouky a umíchejte do hladka. Poprašte moukou, přikryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě po dobu 45 minut.
Příprava náplně: smíchejte růžový džem a mandle. Dejte vaječné žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem do misky nad kastrolek s horkou vodou apomalu míchejte, dokud se cukr nerozpustí (směs by měla zůstat vlažná, nikoli horká).
Nalijte žloutkovou směs do nádoby kuchyňského robotu s ocelovými noži, přidejte kvasnicovou směs, sůl a zbytek mouky. Míchejte, dokud těsto není hladké a lesklé. Přidejte máslo a míchejte, dokud se zcela nevstřebá.
Přikryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě, až těsto zdvojnásobí svůj objem (trvá to asi 2 hodiny). Poklepejte těsto pěstmi, aby unikl vzduch.
Formování koblih: rozválejte těsto do vrstvy silné 1 cm a na každou koblihu vytvořte pomocí vykrajovátka dvě kolečka o průměru asi 6 cm. Doprostřed dejte lžíci náplně. Obě kolečka dobře spojte a položte na tác. Poprašte moukou. Zakryjte a počkejte, dokud na teplém místě nezdvojnásobí svůj objem.
Mezitím nalijte olej do fritézy a zahřejte ho. Pomocí kousku těsta zkontrolujte, zda je olej připraven. Potom usmažte koblihy. Po usmažení z nich kuchyňskou utěrkou setřete přebytečný olej. Zdobení: posypte moučkovým cukrem nebo ozdobte polevou. Polevu můžete ozdobit rozinkami a opraženými mandlovými lupínky (volitelné).
Doba přípravy 45 minut + 2 hodiny a 45 minut kynutí
Kliknutím na odkaz opustíte oficiální web společnosti Philips Electronics Ltd. ("Philips"). Jakékoli odkazy na webové stránky třetích stran, které se mohou objevit na těchto stránkách, jsou poskytovány pouze pro vaše pohodlí a v žádném případě nepředstavují žádné spojení nebo podporu informací poskytovaných na těchto propojených webových stránkách. Společnost Philips neposkytuje žádná prohlášení ani záruky jakéhokoli druhu s ohledem na jakékoli webové stránky třetích stran nebo informace na nich obsažené.