2-3 lžíce limoncella (italského citrónového likéru) nebo vodky
200 g třešní nebo malin
plech zakrytý pečicím papírem
kuchyňský robot s příslušenstvím na šlehání
Postup
Očistěte citrón a jemně nastrouhejte polovinu kůry. Předehřejte troubu na 125 ºC.
Vložte do mísy kuchyňského robotu příslušenství na šlehání a našlehejte bílky s ½ lžičky soli, až jsou téměř tuhé. Ve 3 dávkách přidejte moučkový cukr a stále šlehejte, až jsou bílky tuhé a lesklé.
Rozdělte bílky na plech do 4 kroužků vysokých asi 2 cm. Spodní částí lžíce udělejte do každého kroužku malou jamku. Potom pečte sněhové pusinky asi 1 hodinu, až jsou suché a zvenčí tvrdé.
Vypněte troubu, nechte pootevřená dvířka a nechte sněhové pusinky úplně vychladnout. Opatrně sejměte sněhové pusinky z plechu a uložte je do vzduchotěsné nádoby.
Šlehejte sýr mascarpone, až získá krémovou konzistenci. Pak přidejte likér a citrónovou kůru. Těsně před podáváním naplňte sněhové pusinky citrónovým mascarpone a ozdobte ovocem.
TIPY: 1) Chcete-li se zajistit, aby v míse a na příslušenství na šlehání nebyl žádný tuk, vytřete je trochou soli nebo citrónové šťávy. 2) Sněhové pusinky můžete dát na plech pomocí cukrářského sáčku s velkou trubičkou. 3) Chcete-li připravit verzi s nižším obsahem tuku, nahraďte sýr mascarpone ricottou. 4) Pokud sněhové pusinky uložíte do vzduchotěsné nádoby, lze je skladovat až 1 týden.
Kliknutím na odkaz opustíte oficiální web společnosti Philips Electronics Ltd. ("Philips"). Jakékoli odkazy na webové stránky třetích stran, které se mohou objevit na těchto stránkách, jsou poskytovány pouze pro vaše pohodlí a v žádném případě nepředstavují žádné spojení nebo podporu informací poskytovaných na těchto propojených webových stránkách. Společnost Philips neposkytuje žádná prohlášení ani záruky jakéhokoli druhu s ohledem na jakékoli webové stránky třetích stran nebo informace na nich obsažené.