1
Výrobky

Sachrův čokoládový dort

Recept na Sachrův čokoládový dort | Philips

Další ze skvělých zákusků pro ty, co nepohrnou sladkým. Skvělá pochoutka k narozeninám, svátkům, výročím a nebo jen tak.

Porcí 8 p, Doba přípravy: 30 m, Doba vaření 60 m

Ingredience

  • 6 bílků
  • 160 g cukru
  • 240 g tmavé čokolády (70 % kakaa)
  • 240 g másla (o pokojové teplotě)
  • 5 žloutků
  • 1 lžíce vanilkového cukru nebo 1 lžička vanilkové esence
  • ½ sklenice meruňkového džemu
  • kulatá forma s odnímatelným dnem (24 cm)

Pokyny

  • Všechny přísady by měly mít pokojovou teplotu. V míse kuchyňského robotu našlehejte bílky, až jsou ztuhlé, ale nikoli suché. Nechte robot běžet a pomalu přidejte cukr. Přendejte do velké mísy a dejte stranou.
  • Rozmíchejte čokoládu v misce nad kastrolem horké vody (miska by se neměla dotýkat vody). V mixovací míse vytvořte z másla pomocí ocelového nože bílý a nadýchaný krém. Nechte robot běžet a přidejte k máslu čokoládu. Přidejte žloutky, až vznikne hladká směs, pak přidejte vanilkový cukr a znovu mixujte.
  • Přendejte čokoládové těsto do mísy s bílky a jemně spojte. Opatrně přidejte mouku pomocí intervalového spínače. Nemíchejte příliš.
  • Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte formu s odnímatelným dnem a vysypte moukou. Nalijte těsto do formy a pečte 1 hodinu v troubě.
  • Vytáhněte, nechte vychladnout, rozkrojte dort na 2 vrstvy, každou vrstvu svrchu potřete meruňkovým džemem, dejte vrstvy na sebe a celý dort pokryjte čokoládovou polevou.
  • Na polevu: Rozpusťte čokoládu, zahřejte mléko a smetanu. Smíchejte dohromady a ozdobte dort.
  • Doba přípravy 30 minut + 60-70 minut v troubě
Recept na Sachrův čokoládový dort | Philips