1
Recepty

Šlehačkové pusinky

Šlehačkové pusinky

Ochutnejte dozlatova pečené pusinky, které se rozplývají na jazyku. Jsou jemné a sladké, svou chutí vám osladí život.

Porcí 10, Doba přípravy: 25 minut, Doba vaření 25 minut

Ingredience

  • 100 g mouky
  • 100 g másla
  • 200 g vody
  • 200 g (4 velká) vejce
  • 1/4 čajové lžičky soli
  • Náplň
  • 1 balíček instantní pudinkové směsi
  • 240 ml mléka
  • 240 ml šlehačky

Postup

  • 1. V míse smíchejte obsah balíčku instantní pudinkové směsi s 240 ml studeného mléka. Našlehejte spolu s dvojitou pudinkovou směsí a 240 ml studeného mléka v míse. Šlehejte společně po dobu 2 minut. Zakryjte a nechte v chladničce alespoň 5 minut.
  • 2. Šlehačem nebo dvojitým mixérem našlehejte šlehačku. Zakryjte a nechte v chladničce.
  • 3. Ve velkém kastrolu přiveďte k varu vodu a máslo. Při středně vysoké teplotě míchejte a povařte. Při středně vysoké teplotě vmíchejte mouku a sůl. Vytrvale míchejte, dokud se uprostřed kastrolu nevytvoří koule těsta. Přeneste těsto do velké míchací mísy a nechte 5 minut stát. Pomocí dvojitého mixéru postupně jedno po druhém zašlehejte vejce; po každém přidání dobře zamíchejte. Poté nabírejte těsto lžící a položte 5 cm od sebe na suchý pečicí papír.
  • 4. Pečte 25 minut při 218° C, dokud pusinky nezezlátnou. Středy by měly být suché.
  • 5. Jakmile pusinky vychladnou, můžete je rozkrojit a naplnit pudinkovou směsí nebo do nich pudink zanést cukrářským sáčkem.
Šlehačkové pusinky

Přijdejte se k Philips a získejte výhody

* Toto pole je povinné
*

*
Philips si váží Vašeho soukromí a rozhodně jej nebere na lehkou váhu. O našich zásadách ochrany osobních údajů se dozvíte více na následujícím odkazu:http://www.philips.cz/a-w/zasady-ochrany-osobnich-dat.html. O slevu 15 % na váš nákup v online obchodě Philips lze žádat pouze jednou.