Recept na čokoládové košíčky s polevou | Philips
Čokolády není nikdy dost! Každý čokoholik vám to poví. A proto ochutnejte výborné čokoládové košíčky, které si okamžitě zamilujete.
Porcí 1 p, Doba vaření 60 m
Ingredience
- Na košíčky:
- 200 g měkkého másla
- 4 vejce
- 3 lžíce práškového kakaa
- 200 g mouky
- 200 g nasekané tmavé čokolády (s lískovými oříšky)
- Na polevu:
- 250 g moučkového cukru
- 1 vaječný bílek
- 1 lžíce pomerančové šťávy
- 2 vymazané plechy na muffiny, každý pro 12 muffinů (nebo 24 papírových košíčků na plechu)
Postup
- Předehřejte troubu na 160 °C. Vložte nůž na zpracování těsta do kuchyňského robotu. Dejte máslo a cukr do mísy a vypracujte krém. Vejce rozklepněte do šálku jedno po druhém a přidejte je skrze přívodní trubici. Přitom nechte kuchyňský robot běžet.
- V dalším kroku přidejte práškové kakao a mouku ve 3 dávkách, spolu s trochou soli. Mezi jednotlivými dávkami několik sekund míchejte. Jako poslední přidejte čokoládu a vše naposledy promíchejte. Přendejte těsto do plechu na muffiny nebo do pečicích košíčků a pečte košíčky na středním patře trouby po dobu 25 minut dozlatova. Nechte vychladnout.
- Umyjte mísu a vložte do kuchyňského robotu disk na emulgaci. Přidejte do mísy moučkový cukr, vaječný bílek a pomerančovou šťávu a nechte puštěný motor, dokud nezískáte lesklou polevu. Košíčky pokryjte polevou, ozdobte pomerančovou kůrou a dejte na 1 hodinu do chladničky uležet.
- TIP: Čokoládu můžete jemně nasekat v kuchyňském robotu pomocí nože na sekání. Nejprve však čokoládu rozlámejte na několik kusů.
- Doba přípravy 1 hodina + 1 hodina v chladničce