1
Výrobky

Mandlová polévka se smrkovými hřiby

Recept na mandlovou polévku se smrkovými hřiby | Philips

Bohatá a lahodná

Porcí 4 p, Doba vaření 45 m

Ingredience

  • 100 g oloupaných mandlí
  • 4 lžic oleje
  • 1 najemno nasekaná cibule
  • 1 najemno nasekaný stroužek česneku
  • 2 krajíce rozdrceného oschlého bílého chleba
  • 750 ml kuřecího vývaru (z kostky)
  • 250 ml bílého vína
  • 200 g smrkových hřibů nakrájených na plátky
  • 2 lžíce hladkolisté petrželky, nasekané najemno
  • čerstvě drcený černý pepř
  • – kuchyňský robot s nožovým příslušenstvím

Postup

  • Opražte mandle v pánvi na smažení po dobu 3-4 minut a nechte vychladnout.
  • Osmažte cibuli a česnek na 2 lžících oleje, až zesklovatí (dávejte pozor, aby se nezbarvily a polévka pak měla pěknou světle žlutou barvu). Přidejte na pánev chléb a mandle a několik minut je smažte. Pak nechte trochu vychladnout.
  • Vložte nožové příslušenství do kuchyňského robotu a pak přidejte mandle spolu s 50 ml kuřecího vývaru. Připravte z mandlí pyré a lžící přelijte do polévkového kastrolu s těžkým dnem. Přidejte zbylý vývar a víno, přiveďte k varu a nechte povařit po dobu 15 minut.
  • Rozehřejte zbytek oleje a osmažte plátky hřibů po obou stranách, až jsou hnědé a křupavé. Potom podle chuti osolte a opepřete.
  • Podávejte polévku v hlubokých talířích s plátky hřibů, posypanou petrželkou.
  • Doba přípravy 45 minut
Recept na mandlovou polévku se smrkovými hřiby | Philips

Přijdejte se k Philips a získejte výhody

* Toto pole je povinné
*

*
Philips si váží Vašeho soukromí a rozhodně jej nebere na lehkou váhu. O našich zásadách ochrany osobních údajů se dozvíte více na následujícím odkazu:http://www.philips.cz/a-w/zasady-ochrany-osobnich-dat.html. O slevu 15 % na váš nákup v online obchodě Philips lze žádat pouze jednou.