1
Výrobky

Hranolky s jogurtovou omáčkou

Recept na hranolky s jogurtovou omáčkou | Philips

Příloha – 3-4 porce

Porcí 3 p, Doba přípravy: 20 m, Doba vaření 15 m

Ingredience

  • 500 g velkých voskových brambor
  • ½ lžíce (olivového) oleje
  • 150 ml (řeckého) jogurtu
  • 2 lžíce hladkolisté petrželky, nasekané najemno
  • Čerstvě mletý černý pepř

Pokyny

  • Brambory oloupejte a nakrájejte (pomocí kráječe na hranolky) na dlouhé, 8 mm silné proužky.
  • Ponořte hranolky do vody minimálně na 30 minut. Důkladně je vysušte a poté je dosušte pomocí kuchyňských ubrousků.
  • Předehřejte přístroj airfryer na 150 °C. V široké míse namočte hranolky opatrně do oleje a vložte je do koše.
  • Koš zasuňte do přístroje airfryer a nastavte časovač na 5 minut. Hranolky smažte tak dlouho, až jsou jemně křupavé. Nechte je vychladnout.
  • Nyní zvyšte teplotu v přístroji airfryer na 180 °C. Zasuňte koš s hranolky znovu do přístroje a nastavte časovač na 10 minut. Tentokrát hranolky osmažte do zlatova.
  • Během smažení hranolků si připravte jogurtovou omáčku. V misce smíchejte jogurt s petrželkou a pažitkou. Osolte a opepřete podle chuti.
  • Nechte hranolky okapat v cedníku vyloženém kuchyňským papírem. Osolte.
Recept na hranolky s jogurtovou omáčkou | Philips