1
Výrobky

Čokoládový koláč

Recept na čokoládový koláč | Philips

Připravte čokoládový koláč doplněný chutí pomeranče a džemu. Je vynikající, čokoládově sladký a vhodný nejen pro slavnostní příležitosti.

Porcí 6 p, Doba přípravy: 10 m, Doba vaření 25 m

Ingredience

  • 50 g měkkého másla
  • 50 g jemného granulovaného cukru
  • 1 vejce
  • 50 g mouky
  • 1 lžíci kakaa
  • 50 g čisté čokolády, nalámané na kousky

Pokyny

  • Předehřejte fritézu airfryer na 200 °C.
  • V míse na míchání šlehejte mixérem máslo a cukr přibližně 5 minut, dokud z něj nebude krémová pěna.
  • Přidejte vejce a rozšlehejte ho do másla. Poté přidejte mouku, kakao a špetku soli. Důkladně promíchejte. Nakonec přidejte džem, kousky čokolády a strouhanou pomerančovou kůru a vše dobře promíchejte.
  • Těsto dejte na plech a pomocí stěrky uhlaďte povrch.
  • Vložte plech do košíku a koš zasuňte do fritézy airfryer. Nastavte časovač na 25 minut a pečte koláč, dokud nebude krásně hnědý a propečený. Pokud do uprostřed koláče zapíchnete párátko a zůstane suché, koláč je hotový.
  • Nechte koláč v košíku chladnout na 5 minut. Poté jej vyjměte na drátěný rošt a nechte jej zcela vychladnout.
Recept na čokoládový koláč | Philips