Recept na gratinované brambory | Philips
Jednoduché, ale šik
Porcí 4 p, Doba vaření 90 m
Ingredience
- 1 kg oloupaných a rozpůlených salátových brambor
- 100 ml mléka
- 125 ml smetany
- 1 rozdrcený stroužek česneku
- čerstvě drcený černý pepř
- 100 g nastrouhaného sýra gruyère
- – vymazaný pekáč
Postup
- Předehřejte troubu na 160 °C. Vložte do kuchyňského robotu disk na krájení. Protlačte kousky brambor skrze přívodní trubici a nakrájejte je na plátky. Dejte plátky do síta a propláchněte studenou vodou. Potom je jemně otřete dosucha papírovým ubrouskem.
- V míse smíchejte mléko, smetanu, česnek a pepř, přidejte trochu soli. V dalším kroku vmíchejte plátky brambor a všechno dobře promíchejte. Dejte bramborovou směs do trouby a posypte sýrem.
- Pečte v pekáči na středním patře trouby po dobu 75 minut dozlatova. Ihned podávejte.
- TIP: Sýr gruyère můžete nastrouhat v kuchyňském robotu.