• Doprava zdarma: 2-3 pracovní dny

  • Záruka 2+1 rok na vše z osobní péče a Avent

  • Vrácení zboží do 30 dní

0

Nákupní košík

Ve vašem nákupním košíku nejsou aktuálně žádné položky.

    Gratinované brambory

    Jednoduché, ale šik

    Porcí 4 p, Doba vaření 90 m

    Ingredience

    • 1 kg oloupaných a rozpůlených salátových brambor
    • 100 ml mléka
    • 125 ml smetany
    • 1 rozdrcený stroužek česneku
    • čerstvě drcený černý pepř
    • 100 g nastrouhaného sýra gruyère
    • – vymazaný pekáč

    Postup

    • Předehřejte troubu na 160 °C. Vložte do kuchyňského robotu disk na krájení. Protlačte kousky brambor skrze přívodní trubici a nakrájejte je na plátky. Dejte plátky do síta a propláchněte studenou vodou. Potom je jemně otřete dosucha papírovým ubrouskem.
    • V míse smíchejte mléko, smetanu, česnek a pepř, přidejte trochu soli. V dalším kroku vmíchejte plátky brambor a všechno dobře promíchejte. Dejte bramborovou směs do trouby a posypte sýrem.
    • Pečte v pekáči na středním patře trouby po dobu 75 minut dozlatova. Ihned podávejte.
    • TIP: Sýr gruyère můžete nastrouhat v kuchyňském robotu.
    Recept na gratinované brambory | Philips

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Optimálních možností prohlížení našich stránek dosáhnete v nejnovější verzi prohlížečů Microsoft Edge, Google Chrome nebo Firefox.