1
Výrobky

Domácí majonéza s opečeným česnekem

Recept na domácí majonézu s opečeným česnekem | Philips

Snadná a univerzální

Porcí 1 p, Doba vaření 20 m

Ingredience

  • 100 ml olivového oleje
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 žloutek
  • 1 lžička hořčice
  • ½ lžíce bílého vinného octa
  • čerstvě drcený černý pepř

Pokyny

  • Na pánvi rozehřejte olivový olej. Dejte stroužky česneku (se slupkou) do oleje a nechte změknout na velmi mírném plameni po dobu 15 minut. Dávejte pozor, aby se česnek nepřipálil. Nechte v oleji vychladnout. Vložte do kuchyňského robotu disk na emulgaci.
  • Vymačkejte česnek palcem a ukazováčkem do misky (slupku vyhoďte). Přidejte žloutek, hořčici, ocet a trochu soli. Mixujte po dobu 15 sekund. Nechte spuštěný motor a přidejte česnekový olej pramínkem skrze přívodní trubici. Chvílemi přestaňte lít, aby se mohl žloutek olej vstřebat. Až nalijete všechen česnekový olej, můžete trochu rychleji přidat slunečnicový olej. Pokračujte, dokud nezískáte hustou, krémovou majonézu. Okořeňte podle chuti.
  • Celková doba přípravy 20 minut
Recept na domácí majonézu s opečeným česnekem | Philips