• Doprava zdarma: 2-3 pracovní dny

  • Záruka 2+1 rok na vše z osobní péče a Avent

  • Vrácení zboží do 30 dní

0

Nákupní košík

Ve vašem nákupním košíku nejsou aktuálně žádné položky.

    Domácí majonéza s opečeným česnekem

    Snadná a univerzální

    Porcí 1 p, Doba vaření 20 m

    Ingredience

    • 100 ml olivového oleje
    • 100 ml slunečnicového oleje
    • 2 stroužky česneku
    • 1 žloutek
    • 1 lžička hořčice
    • ½ lžíce bílého vinného octa
    • čerstvě drcený černý pepř

    Postup

    • Na pánvi rozehřejte olivový olej. Dejte stroužky česneku (se slupkou) do oleje a nechte změknout na velmi mírném plameni po dobu 15 minut. Dávejte pozor, aby se česnek nepřipálil. Nechte v oleji vychladnout. Vložte do kuchyňského robotu disk na emulgaci.
    • Vymačkejte česnek palcem a ukazováčkem do misky (slupku vyhoďte). Přidejte žloutek, hořčici, ocet a trochu soli. Mixujte po dobu 15 sekund. Nechte spuštěný motor a přidejte česnekový olej pramínkem skrze přívodní trubici. Chvílemi přestaňte lít, aby se mohl žloutek olej vstřebat. Až nalijete všechen česnekový olej, můžete trochu rychleji přidat slunečnicový olej. Pokračujte, dokud nezískáte hustou, krémovou majonézu. Okořeňte podle chuti.
    • Celková doba přípravy 20 minut
    Recept na domácí majonézu s opečeným česnekem | Philips

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Optimálních možností prohlížení našich stránek dosáhnete v nejnovější verzi prohlížečů Microsoft Edge, Google Chrome nebo Firefox.