Dýňová polévka s chorizem
Výborná polévka s příchutí Španělska, která vám prostě zachutná.
Porcí 4, Doba přípravy: 30 minut, Doba vaření 20 minut
Ingredience
- 113 g choriza
- 450 g dýně
- 2 stroužky česneku
- Smažená dýňová semínka
- 1 mrkev
- 1 střední cibule
- 100 g cizrny (propláchnuté bez nálevu)
- 1/2 červené papriky zbavené semínek
- 1 kostka zeleninového vývaru
- Voda
- Šlehačka na zdobení
- Čerstvá petrželka na zdobení
Postup
- 1. Oloupejte dýni a odstraňte semena. Nakrájejte dýni, mrkev, cibuli a papriku na kousky 2 x 2 cm.
- 2. Prolisujte česnek.
- 3. Dejte dýni, mrkev, cibuli, papriku a kostku vývaru do hrnce a zalijte studenou vodou.
- 4. Nechte povařit, dokud zelenina nezměkne.
- 5. Nakrájejte chorizo na kostky a prudce osmahněte, dokud není hotové.
- 6. Přebytečná semena z dýně osmahněte na pánvi.
- 7. Rozmixujte zeleninu v hrnci do hladkého pyré.
- 8. Přidejte chorizo a okořeňte polévku podle chuti.
- 9. Nalijte do polévkových misek a ozdobte opraženým dýňovým semínkem, čerstvou petrželkou a trochou šlehačky.