3 lžíce čerstvého koriandru nebo hladkolisté petrželky
Šťáva a strouhaná kůra z 1 limetky
500 g filé z bílé ryby (treska, tilapie, pangas)
1 vejce
1 najemno nasekaná zelená cibulka
50 g mletého kokosu
Postup
Oloupejte mango a nakrájejte ho na malé kostky. V misce smíchejte kostky manga
s ½ lžičky červené chilli pasty a 1 lžící koriandru a dochuťte šťávou a kůrou
z půlky limetky.
Rozemelte kuchyňským robotem rybí maso a smíchejte ho s 1 vejcem, 1 lžičkou soli
a zbytkem limetkové kůry, červené chilli pasty a limetkové šťávy. Přidejte
zbytek koriandru, zelenou cibulku a 2 lžíce kokosu.
Zbytek kokosu nasypejte do polévkového talíře. Masovou směs rozdělte na
12 dílů, vytvořte z nich kulaté koláčky a obalte je v kokosu.
Šest koláčků vložte do koše a koš zasuňte do přístroje airfryer. Nastavte
časovač na 7 minut a smažte tak dlouho, až jsou koláčky zlatavě hnědé a propečené. Ostatní koláčky
osmažte stejným způsobem.
Koláčky podávejte společně s mangovou salsou. Jako přílohu doporučujeme pandánovou rýži a restované
čínské zelí.
Kliknutím na odkaz opustíte oficiální web společnosti Philips Electronics Ltd. ("Philips"). Jakékoli odkazy na webové stránky třetích stran, které se mohou objevit na těchto stránkách, jsou poskytovány pouze pro vaše pohodlí a v žádném případě nepředstavují žádné spojení nebo podporu informací poskytovaných na těchto propojených webových stránkách. Společnost Philips neposkytuje žádná prohlášení ani záruky jakéhokoli druhu s ohledem na jakékoli webové stránky třetích stran nebo informace na nich obsažené.