Jak často odstraňovat vodní kámen z kávovaru Philips?
Zveřejněno dne 1. února 2024
Odstranění vodního kamene z kávovaru Philips je důležité k udržení optimálních výsledků přípravy kávy, prodloužení životnosti kávovaru a ke snížení rizika poruchy.
Níže naleznete detaily o odstraňování vodního kamene z většiny modelů kávovarů Philips a kávovaru Café Gourmet.
Odstranění vodního kamene ze všech modelů kávovarů
Pokud používáte kávovar pravidelně (dvě konvice kávy každý den), níže naleznete, jak často je potřeba provést odstranění vodního kamene:
* dvakrát až třikrát ročně, používáte-li měkkou vodu (do 18 dH)
* čtyřikrát až pětkrát ročně, používáte-li tvrdou vodu (nad 18 dH).
Detailní informace o tvrdosti vody a o odstranění vodního kamene naleznete v příručce.
Odstranění vodního kamene z kávovaru Café Gourmet
Pokud máte kávovar Philips Café Gourmet, následujte tyto pokyny:
jednou za 2 měsíce, pokud používáte měkkou vodu (do 13 dH)
jednou za měsíc, pokud používáte tvrdou vodu (nad 13 dH).
Detailní informace o tvrdosti vody a o odstranění vodního kamene naleznete v příručce.
Kliknutím na odkaz opustíte oficiální web společnosti Philips Electronics Ltd. ("Philips"). Jakékoli odkazy na webové stránky třetích stran, které se mohou objevit na těchto stránkách, jsou poskytovány pouze pro vaše pohodlí a v žádném případě nepředstavují žádné spojení nebo podporu informací poskytovaných na těchto propojených webových stránkách. Společnost Philips neposkytuje žádná prohlášení ani záruky jakéhokoli druhu s ohledem na jakékoli webové stránky třetích stran nebo informace na nich obsažené.