Tiskové centrum

Červen 28, 2021

Philips představuje unikátní systém spektrální počítačové tomografie Spectral CT  7500

  •  

 

  • Tento moderní inteligentní systém poskytuje při každém skenování a u každého pacienta vysoce kvalitní spektrální snímky, a to s absolutní spolehlivostí. Je vhodný pro širokou škálu pacienty včetně kardiologických, pediatrických a bariatrických

 

  • Rychlá, vždy přístupná cesta k přesné diagnostice, navíc s nízkou dávkou radiačního záření poskytuje dokonalé spektrální výsledky v jediném skenu bez nutnosti použití speciálních protokolů

Společnost Philips, globální lídr ve zdravotnických technologiích, představila své nejnovější řešení v oblasti diagnostických řešení: Spectral Computed Tomography (CT) 7500, využívající unikátní spektrální detektor. Tento moderní inteligentní systém poskytuje při každém skenování a u každého pacienta vysoce kvalitní spektrální snímky, a to s absolutní spolehlivostí. Pomáhá tak výrazně zpřesnit diagnostiku onemocnění a tím také omezit potřebu opakovat vyšetření kvůli nedostatku klinických dat. A to vše při zachování nízké dávky radiačního záření, jako je u konvenčního skenování.

 

Spektrální data jsou k dispozici vždy a bez nutnosti nastavovat předem protokoly, což umožňuje rychlou a přesnou diagnostiku onemocnění pacienta – spektrální skenování hrudníku a hlavy trvá méně než sekundu a spektrální skenování celé horní části těla lze dokončit za méně než dvě sekundy. Toto unikátní CT tak poskytuje vysoce kvalitní obrazovou kvalitu a vždy i přidanou spektrální informaci, která umožňuje lékaři u každého pacienta rychle a spolehlivě stanovit diagnózu a určit efektivní léčebný plán.

Spektrální systém Philips

Cesta ke snížení lidských i finančních nákladů

Chybná a opožděná diagnóza přispívá zhruba k 10  % úmrtí pacientů ročně [1], dále se odhaduje, že 10 – 20  % všech lékařských diagnóz je nepřesných [2]. Finanční náklady spojené s neoptimálními a mnohdy i zbytečně se opakujícími vyšetřeními dosahují například jen v USA až 12 miliard dolarů ročně [3]. Philips se svým novým CT 7500 ukázal cestu, jak tyto vysoké finanční náklady významně snížit. Data ukázala, že tento unikátní spektrální počítačový tomograf zkrátil o 34 % dobu do určení diagnózy, o 25 % snížil nutnost opakovaní skenů v průběhu jednoho vyšetření a o 30 % snížil množství následných skenů [4].

 

„S ohledem na vysoké lidské a finanční náklady v důsledku chybné diagnózy přinášíme s tímto novým inteligentním systémem nový standard péče. CT 7500 poskytuje rychlou a precizní diagnostiku, spektrální data vždy u každého skenu a dává jen nízkou dávku záření. Díky tomu je využitelné pro širokou škálu pacientů včetně dětí či bariatrických osob a hlavně v každé klinické oblasti – od péče o srdce přes urgentní radiologii až po diagnostickou onkologii či intervenční a radiační onkologii,“ uvádí Kees Wesdorp, obchodní vedoucí v oblasti přesné diagnostiky ve společnosti Philips. „Naše ojedinělá technologie spektrálního detektoru zajišťuje, že spektrální data jsou vždy k dispozici a jsou plynule integrována do stávajících pracovních procesů. Díky tomu je skenování rychlé a lékaři jsou schopni pacientům nabídnout správnou léčbu s jistější diagnózou.“

Spektrální CT prokázalo vyšší citlivost při detekci maligních nálezů a zlepšilo detekci náhodných nálezů [5] [6], neboť je daleko citlivější k detekci kontrastní látky.

 
“Lékaři se na CT snímky potřebují naprosto spolehnout. Bohužel konvenční CT skenery jsou omezené a mohou ukázat jen něco, například lézi, cysty, krvácení nebo zlomeniny. Oproti tomu naše spektrální CT ukáže nejen nález, ale pomůže i charakterizovat, o co se přesně jedná. To nám pak samozřejmě umožní s větší jistotou určit diagnózu,“ uvedl během světového představení Spectral CT 7500 docent Finn Rasmussen, konzultant radiologie z Aarhuské univerzity v Dánsku. „Díky tomu, že jsme do našeho pracovního procesu zavedli spektrální technologii pro rychlejší a přesnější diagnostiku, zaznamenali jsme výrazné snížení počtu opakovaných skenování.” [7]

CT vhodné pro širokou škálu pacientů

Systém CT 7500 rozšiřuje výhody osvědčené technologie spektrálního detektoru společnosti Philips a pokrývá nyní další skupiny pacientů, kterým v minulosti nemohla být tato péče poskytnuta. Spektrální data jsou k dispozici pro všechny pacienty, od pediatrických po bariatrické, a pro jakoukoliv klinickou indikaci, včetně náročných skenů srdce s vysokou frekvencí a nepravidelným srdečním rytmem, aniž by byla ovlivněna kvalita snímku, dávka záření nebo pracovní postup.

 

Záznam webináře a diskuzi předních světových odborníků o nejnovějších inovacích v oblasti CT můžete zhlédnout zde. Registrace je zdarma.

Pro další informace o systému spektrální počítačové tomografie Spectral CT 7500 kontaktujte svého lokálního zástupce společnosti Philips, nebo pište na e-mail pms.sales@philips.com.

Zdroje:  
[1] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23011708/ 
[2] https://www.coverys.com/About-Us/Foundation/Grants-For-Improving-Diagnostic-Accuracy 
[3] https://reactiondata.com/wp-content/uploads/2015/02/peer60:unnecessaryimaging.pdf 
[4] Analýza CARTI Cancer Center v Little Rock v Arkansasu a univerzitní nemocnice v Clevelandu – výsledky případových studií nepředvídají výsledky v jiných případech. Výsledky v ostatních případech se mohou lišit. 
[5] Analýza Aarhuské univerzitní nemocnice v Aarhusu v Dánsku. Výsledky případových studií nepředvídají výsledky v jiných případech. Výsledky v ostatních případech se mohou lišit. 
[6] Analýza Fakultní nemocnice v Clevelandu v USA. Výsledky případových studií nepředvídají výsledky v jiných případech. Výsledky v ostatních případech se mohou lišit. 
[7] Výsledky případových studií nepředvídají výsledky v jiných případech. Výsledky v ostatních případech se mohou lišit.

O společnosti Royal Philips

Společnost Royal Philips je přední globální společnost zabývající se technologiemi pro zdraví a zdravotnictví. Zaměřuje se na zdraví obyvatel, kterým pomáhá dosáhnout lepších výsledků ve všech oblastech péče o zdraví – od zdravého životního stylu a prevence, přes diagnostiku a léčbu, až po následnou domácí péči. Společnost Philips využívá pokročilé technologie, uplatňuje rozsáhlou znalost klinického a spotřebitelského prostředí a poskytuje tak svým zákazníkům komplexní řešení. Philips je lídrem v oblastech diagnostického zobrazení, obrazem řízené léčby, monitorování pacientů a zdravotnické informatiky, stejně jako v oblastech péče o osobní zdraví a péče o domácnost.

Číst víceČíst méně

Témata

Kontakt pro média

Martin Chládek

Martin Chládek

PR manažer

+420 721 303 114

martin.chladek@philips.com

Fotografie ke stažení

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Optimálních možností prohlížení našich stránek dosáhnete v nejnovější verzi prohlížečů Microsoft Edge, Google Chrome nebo Firefox.