Tiskové centrum

Zář 11, 2018

Philips uvádí na trh magnetickou rezonanci Ingenia Ambition X 1.5T s plně utěsněným magnetem pro provoz bez helia. Jde o naprostou novinku v oboru.


Ingenia Ambition X umožňuje díky zcela utěsněnému magnetu s technologií BlueSeal a vylepšenému pracovnímu postupu výrazně rychlejší a ekonomičtější vyšetření.

 

Uvedení magnetické rezonance Ingenia Ambition X na trh je součástí neustálého zdokonalování portfolia Ingenia společnosti Philips. Patří sem magnetické rezonance, informační systémy pro zdravotnictví, služby zvyšující pohodlí pacientů a snižující pracovní zátěž zdravotnického personálu, v neposlední řadě také inovace snižující náklady na poskytování zdravotní péče.

Amsterdam, Nizozemí Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA), světový lídr v oblasti zdravotnických technologií, představuje magnetickou rezonanci Ingenia Ambition X 1.5T. Jedná se o významnou inovaci v portfoliu zobrazovacích systémů Philips Ingenia, které zahrnuje plně digitální systémy pro zobrazení pomocí magnetické rezonance (MR), zdravotnické informační systémy a celou řadu služeb pro údržbu a servis komplexních řešení pro rychlejší a jednodušší stanovení spolehlivé diagnózy. První komerční instalace přístroje Ingenia Ambition X byla nedávno dokončena v nemocnici Spital Uster. Toto zařízení je významným poskytovatelem primární zdravotní péče v kantonu Curych ve Švýcarsku. Přístroj Ingenia Ambition X má značku CE a povolení 510 (k) Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (US Food and Drug Administration, USA).

 

Dosáhnout v radiologii vyšší ekonomiky provozu, vynikající kvality zobrazení a zároveň lepšího pohodlí pro pacienta se může zdát nereálné. Obecné vnímání je takové, že magnetická rezonance představuje kompromis mezi kvalitou obrazu a nákladností vyšetření. Ingenia Ambition X poskytuje špičkovou zobrazovací schopnost a současně podstatně zlepšuje celkovou efektivitu a ekonomiku provozu. Kombinuje revoluční magnet s technologií BlueSeal a další inovace, které mohou omezit prostoje, umožnit práci jediného operátora a urychlit časy vyšetření až o 50% 1.
 

"Zobrazení magnetickou rezonancí poskytuje výjimečné diagnostické a terapeutické informace, ale nese s sebou také zvýšené nároky a podstatné náklady pro nemocnici nebo zobrazovací centrum, a to vzhledem k náročné instalaci a servisu, i k dopadu na životní prostředí," uvedl Arjen Radder, vedoucí globálního obchodního týmu pro magnetickou rezonanci ve společnosti Philips. "BlueSeal je průlomová technologie zobrazení pomocí magnetické rezonance a my jsme hrdí na to, že jsme ji uvedli na trh jako první. Plně utěsněný magnet snižuje množství kapalného hélia potřebného k jeho chlazení na úplné minimum, a to na méně než půl procenta stávající normy 2. To našim zákazníkům přinese významné provozní výhody. Instalace přístroje bude jednodušší, výběr místa pro instalaci méně omezený a také návrat k normálnímu provozu v případě, že dojde k jeho přerušení, bude rychlejší."

Díky integrovanému plně utěsněnému magnetu s BlueSeal techologií společnosti Philips je Ingenia Ambition X první magnetickou rezonancí na světě, která umožňuje provoz bez hélia 3, a redukuje tak zdlouhavé a nákladné přerušení provozu při manipulaci s ním. Přístroj je zcela nezávislý na dodávkách hélia, jehož zásoba na Zemi je nepředvídatelná. Plně utěsněný systém navíc nevyžaduje ventilační potrubí a je o 900 kg lehčí než jeho předchůdce 3, což výrazně snižuje nároky na umístění a náklady na stavební úpravy, které s sebou nese instalace konvenčních magnetů.
 

"Jsme hrdí na to být první nemocnicí na světě, která nabízí pacientům tuto super moderní magnetickou rezonanci, která je zároveň příznivá pro životní prostředí," říká Dr. Andreas Steinauer, šéf oddělení radiologie v nemocnici Spital Uster ve Švýcarsku. "S novým přístrojem Philips Ingenia Ambition X získávají naši pacienti hned dvakrát to nejlepší: špičkovou technologii zobrazení a menší zátěž na životní prostředí. Tato pokročilá technologie magnetické rezonance navíc umožní většímu množství zdravotnických center poskytovat pacientům tu nejlepší zdravotní péči."

Inovace zlepšují produktivitu vyšetření

Ingenia Ambition X má celou řadu inovativních funkcí, které podstatně zvyšují produktivitu vyšetření. Například EasySwitch řešení společnosti Philips snadno vypne magnetické pole BlueSeal, pokud něco uvízne v magnetickém tunelu. Po vyřešení problému může interní technik nebo technik Philips 4 spustit automatické obnovení magnetického pole a minimalizovat tak provozní prostoje. Běžná magnetická rezonance obvykle vyžaduje obsluhu dvou pracovníků. Přístroj Ingenia Ambition X kombinuje asistovanou přípravu pacienta na vyšetření a inteligentní analýzu SmartExam pro automatické plánování, skenování a zpracování obrazu 5. Tak může celé vyšetření pacienta řídit jediný operátor jedním stiskem tlačítka.
 

Philips Compressed SENSE je do přístroje integrovaná pokročilá technologie, která celý proces urychluje a zkracuje dobu vyšetření až o 50% 1. Technologie Philips VitalEye, která je také součástí Ingenia Ambition X, rozpoznává fyziologii pacienta a jeho pohyb při dýchání. Algoritmy VitalEye inteligentně detekují příznaky dýchání a umožňují tak rutinní nastavení pacienta pro vyšetření do jedné minuty, a to i při práci méně zkušených operátorů 6. Všechny tyto inovace pomáhají standardizovat a urychlit práci a umožňují tak klinickým pracovníkům soustředit se zejména na pacienty.

Boří diagnostické hranice a přináší rychlost, pohodlí a přesnost

Ingenia Ambition X je součástí nového portfolia digitálních magnetických rezonancí Ingenia. Více o tom, jak inovace Philips v oblasti magnetické rezonance zvyšují rychlost, pohodlí a přesnost stanovení diagnózy najdete zde 7. Další informace o řešeních společnosti Philips, která zvyšují pohodlí pacientů, snižují pracovní zátěž zdravotnického personálu, zvyšují produktivitu, efektivitu a umožňují přesnější diagnostiku a lepší řízení provozu naleznete zde.

Jsme hrdí na to být první nemocnicí na světě, která nabízí pacientům tuto super moderní magnetickou rezonanci, která je zároveň příznivá pro životní prostředí.

Dr. Andreas Steinauer

šéf oddělení radiologie v nemocnici Spital Uster ve Švýcarsku

1 při využití technologie Compressed SENSE a ve srovnání s vyšetřením na systémech Philips bez Compressed SENSE

2 ve srovnání s magnetem Ingenia 1,5T

3 Ingenia Ambition 1.5T obsahuje méně než 0.5% hélia obsaženého v běžných systémech a toto hélium je permanentně uzavřeno uvnitř přístroje

4 předmětem servisní smlouvy

5 SmartExam není dostupný pro pacienty s implantáty

6 založeno na vlastním testování

7 informace jsou v anglickém jazyce

O společnosti Royal Philips

Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) je přední společnost zabývající se technologiemi pro zdraví a zdravotnictví. Zaměřuje se na zlepšování zdraví lidí a dosahování dobrých výsledků napříč celým spektrem péče o zdraví, od zdravého životního stylu a prevence přes diagnostiku, léčbu a následnou domácí péči. Společnost Philips využívá pokročilou technologii a rozsáhlé klinické a spotřebitelské znalosti a poskytuje tak integrovaná řešení. Philips sídlí v Nizozemsku a je lídrem v oblasti diagnostického zobrazování, obrazem řízené terapie, monitorování pacienta, zdravotnické informatiky, osobního zdraví a domácí péče. Společnost Philips vytvořila v roce 2018 tržby ve výši 18,1 miliard EUR, zaměstnává přibližně 78 000 zaměstnanců a pobočky má ve více než 100 zemích. Novinky o společnosti Philips naleznete na webech www.philips.cz/spanek a www.philips.cz/a-w/about/news/home.html.

Číst víceČíst méně

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Optimálních možností prohlížení našich stránek dosáhnete v nejnovější verzi prohlížečů Microsoft Edge, Google Chrome nebo Firefox.