Poskytujeme rady pro období přechodu na tuhou stravu spolu s chutnými, lehkými recepty a tipy na pokrmy, díky nimž začne vaše dítě život zdravě.
PorcíCelkem cca 260 ml pokrmu Přibl. 4 porce (60 g/porce),Doba vařeníDoba vaření v páře: přibl. 15 min
Vegetariánská
0–30 minut
Zelenina
Ingredience
Pórek: 1⁄2 natě (přibl. 20 g)
Cuketa: 1⁄4 malé (přibl. 40 g)
Červená paprika: 1/2 středně velké (přibl. 40 g)
Rajče: 1 středně velké (přibl. 140 g)
Důkladně uvařená rýže: 140 g na jednu porci
Postup
1
Zeleninu omyjte, rajče a papriku rozkrojte napůl a zbavte semen. Nakrájejte zeleninu na kostky asi 1 cm velké.
2
Sejměte víko z nádoby a vložte všechny přísady do nádoby. Přikryjte nádobu víkem a zaklapněte víko do zajištěné polohy.
3
Sejměte víko z nádržky na vodu a naplňte nádržku vodou až po rysku „10/15 min“.
4
Přikryjte nádržku víkem a zaklapněte víko do zajištěné polohy. Stisknutím tlačítka upevněte nádobu do polohy pro přípravu v páře.
5
Nastavte dobu přípravy v páře na 15 minut. Vaření v páře se spustí a po 15 minutách se automaticky ukončí.
6
Otočte tlačítkem přípravy v páře zpět do polohy „OFF“ (Vypnuto).
7
Překlopte nádobu.
8
Umístěte ji na hlavní jednotku a otočte ji ve směru hodinových ručiček, aby se zajistila v poloze pro mixování.
9
Mixujte 2 až 3krát, vždy po dobu 15 sekund, až bude jídlo mít požadovanou konzistenci. Jídlo pro větší děti by mělo obsahovat nerozmixované kousky, aby se dítě učilo kousat.
10
Přendejte jídlo na misku a nechte ho vychladnout. Podávejte jednotlivé porce s přibližně 140 g vařené rýže.
Upozornění: Vysoký obsah vitamínu C. Vitamín C pomáhá tělu v produkci kolagenu, který souvisí s normálním zdravým fungováním cév, kostí, chrupavek, pokožky, zubů a dásní. Podávejte s masovým nebo rybím pyré. Podávejte omáčku s vařenými těstovinami, rýží nebo jinou přílohou podle vaší volby. Skladování: vhodné pro zmrazování