Jak uhníst těsto na pizzu nebo chleba pomocí přístroje na výrobu těstovin Philips
Hnětení těsta:
- Zapněte přístroj na výrobu těstovin. Pokud máte přístroj na výrobu těstovin s funkcí automatického vážení, vyberte program na obyčejné, vaječné nebo ochucené těstoviny (pokud se nebudete řídit výpočtem množství tekutiny, potom nezáleží na zvoleném programu).
- Umístěte všechny suché přísady do míchací komory a zavřete víko.
- Spusťte hnětení stisknutím tlačítka spuštění.
- Pomalu přilévejte tekuté přísady podél drážek víka. Poznámka: u přístrojů s funkcí automatického vážení se neřiďte vypočítaným množstvím vody na displeji, ale řiďte se receptem.
- Přístroj na výrobu těstovin uhněte těsto za 3:00 minuty, jak je zobrazeno na displeji. Když časovač ukáže hodnotu 00:00, zastavte přístroj na výrobu těstovin stisknutím tlačítka spuštění/pozastavení nebo tlačítka vypínače.
- Odpojte přístroj ze sítě a odeberte těsto z míchací komory. Nechte těsto vykynout a pokračujte jako obvykle.
Poznámka:
- Během hnětení nenechte přístroj na výrobu těstovin bez dozoru a nepoužívejte funkci vytlačování.
- Před tím, než sáhnete do míchací komory, vždy odpojte přístroj ze sítě.
Chcete-li získat příkladové recepty na výrobu těsta na pizzu a chleba, zhlédněte videa uvedená níže. Pokud vám kroky a videa nepomohla dosáhnout optimálních výsledků přípravy těsta, obraťte se na nás.
Příkladový recept na těsto na pizzu:
25 g olivového oleje
½ čajové lžičky cukru
½ čajové lžičky soli
½ balení kvasnic
140 ml teplé vody
Příkladový recept na těsto na chleba:
20 g suchých kvasnic
1 čajové lžičky soli
1,5 čajové lžičky koření na pečivo
350 ml tekoucí vlažné vody
(volitelně: 20-40 g semínek, například slunečnicová nebo dýňová semínka)
Doba pečení: přibližně 45-60 minut při 180°C