Jak mohu odvápnit kávovar Philips Barista Brew?
Poznámka: Používejte pouze odvápňovací přípravek pro kávovary Philips (CA6700). Odvápňovací přípravek pro kávovary Philips pořídíte v místních a internetových obchodech nebo v autorizovaných servisních střediscích.
Odvápňování kávovaru Philips Barista Brew
- ZAPNĚTE přístroj.
- Vyjměte nádobku na odkapávání, vyprázdněte ji a vraťte zpět na místo.
- Vyjměte a vyprázdněte odnímatelný zásobník vody.
- Do nádržky na vodu nalijte celou láhev prostředku pro odvápnění pro kávovary Philips a poté ji naplňte vodou až po značku pro odvápňování.
- Vezměte prázdný košík filtru, vložte jej do portafiltru a zajistěte portafiltr v poloze pro přípravu kávy.
- Pod výpust kávy a výpust horké vody umístěte velkou nádobu (≥ 1,2 l). Pod parní trysku umístěte další nádobu (≥ 1,2 l).
- Ujistěte se, že je knoflík pro horkou vodu / páru v poloze „0“ a přístroj je připraven k použití.
- Současně stiskněte a podržte tlačítko Espresso a tlačítko Double Espresso. Po třech sekundách by se měl ozvat zvukový signál.
- Kontrolka odvápnění a tlačítka pro přípravu kávy začnou blikat. To značí, že byl zahájen proces odvápňování.
- Cyklus odvápňování začíná tím, že přes výpust kávy začne po krátkou dobu protékat odvápňovací směs. Poté bude odvápňovací směs po určitou dobu protékat přes parní trysku.
- Tento proces se několikrát zopakuje a poté se kávovar sám vypne.
- Vodní nádržku vyprázdněte, vypláchněte a znovu naplňte vodou po značku MAX. Vyprázdněte nádoby a umístěte je zpět pod výpust kávy, výpust horké vody a parní trysku.
- Přístroj znovu zapněte. Rozsvítí se kontrolka Espresso.
- Stisknutím tlačítka Espresso spusťte proplachovací cyklus.
- Přístroj začne vypouštět horkou vodu z výpusti kávy a horké vody. Poté začne horká voda protékat i parní tryskou.
- Jakmile přístroj přestane vypouštět horkou vodu, proces odvápňování je dokončen.
- Vyjměte a vyprázdněte nádoby a naplňte nádržku na vodu.
- Kávovar je připraven k další přípravě kávy.