Jak pomocí přístroje na výrobu těstovin Philips vyrobím bezlepkové těstoviny?
Vyberte správný typ mouky
- Předmíchanou
- Čočkovou mouku
- Hrachovou mouku
- Cizrnovou mouku
- Pohankovou mouku
- Quinoovou mouku
- Kaštanovou mouku
- Rýžovou mouku
Na co si dát při výrobě domácích bezlepkových těstovin pozor
Lepek je směs proteinů, které naleznete v pšeničné a podobné mouce. Propůjčuje těstu elasticitu, pomáhá těstu lépe kynout a držet tvar a často dodává konečnému produktu tužší texturu.
Proto, když vytváříte bezlepkové těstoviny, doporučujeme použít zahušťovadlo, které těsto spojí dohromady, jako je xanthanová guma, guarová guma nebo vejce. Upozorňujeme, že předmíchaná mouka může již obsahovat zahušťovadlo, takže nemusíte žádné další přidávat.
Dále je při přípravě bezlepkových těstovin potřeba méně vody, než je doporučeno. V závislosti na druhu použité mouky budete na tyto recepty potřebovat o 10–20 ml vody méně.
Pro dobrý výsledek je důležitá konzistence těsta
Rozdíl mezi špatnou a dobrou konzistencí těsta během vytlačování:
Příkladový recept
250 g mouky (čočkové, hrachové nebo cizrnové), 1 lžíce xanthanové gumy (volitelné), 75 ml vody.
Nepomohly tyto kroky problém vyřešit? Obraťte se na nás pro další pomoc.