0

Nákupní košík

Ve vašem nákupním košíku nejsou aktuálně žádné položky.

    Podpora Philips

    Jak pomocí přístroje na výrobu těstovin Philips vyrobím bezlepkové těstoviny?

    Zveřejněno dne 25. října 2022
    Pokud chcete doma pomocí přístroje na výrobu těstovin Philips vyrábět bezlepkové těstoviny, prohlédněte si tipy a triky níže.

    Vyberte správný typ mouky

    Pokud chcete doma pomocí přístroje na výrobu těstovin vyrobit bezlepkové těstoviny, doporučujeme použití některý z následujících druhů mouky: 
    • Předmíchanou 
    • Čočkovou mouku
    • Hrachovou mouku
    • Cizrnovou mouku
    • Pohankovou mouku
    • Quinoovou mouku
    • Kaštanovou mouku
    • Rýžovou mouku
    Poznámka: Doporučujeme nepoužívat mandlovou ani kokosovou mouku.

    Na co si dát při výrobě domácích bezlepkových těstovin pozor

    Bezlepkové těstoviny se mohou před vařením snadněji trhat, jelikož bezlepková mouka propůjčuje těstu pouze omezenou elasticitu.

    Lepek je směs proteinů, které naleznete v pšeničné a podobné mouce. Propůjčuje těstu elasticitu, pomáhá těstu lépe kynout a držet tvar a často dodává konečnému produktu tužší texturu. 

    Proto, když vytváříte bezlepkové těstoviny, doporučujeme použít zahušťovadlo, které těsto spojí dohromady, jako je xanthanová guma, guarová guma nebo vejce. Upozorňujeme, že předmíchaná mouka může již obsahovat zahušťovadlo, takže nemusíte žádné další přidávat.

    Dále je při přípravě bezlepkových těstovin potřeba méně vody, než je doporučeno. V závislosti na druhu použité mouky budete na tyto recepty potřebovat o 10–20 ml vody méně.  

    Pro dobrý výsledek je důležitá konzistence těsta

    Aby recept dopadl dobře a dostalo se vám skvělých výsledků, je důležité, aby těsto v míchací komoře vypadalo rozdrobeně. Recept se nepovede, pokud bude těsto příliš vlhké (bude mít konzistenci klasického těsta) nebo příliš suché (pokud bude těsto vypadat pouze jako mouka).
    Dokonalé těsto

    Rozdíl mezi špatnou a dobrou konzistencí těsta během vytlačování:

    Výsledek těstovin

    Příkladový recept

    Těstoviny z čočkové, hrachové nebo cizrnové mouky:
    250 g mouky (čočkové, hrachové nebo cizrnové), 1 lžíce xanthanové gumy (volitelné), 75 ml vody.

     
    Nepomohly tyto kroky problém vyřešit? Obraťte se na nás pro další pomoc.
    Play Pause

    Informace na této stránce jsou platné pro následující modelové číslo: HR2665/96 , HR2332/12 , HR2345/19 .

    Hledáte něco jiného?

    Prohlédněte si všechny možnosti podpory Philips

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Optimálních možností prohlížení našich stránek dosáhnete v nejnovější verzi prohlížečů Microsoft Edge, Google Chrome nebo Firefox.