Domov > Informace o ozónové čističce

Informace o ozónové čističce

8. února 2022

Víme, jak důležité je mít jistotu, že zařízení čistíte správně.


Podrobné informace o péči o náhradní zařízení naleznete v uživatelské příručce zařízení a v pokynech pro čištění a kontrolu příslušenství. Je důležité, abyste používali pouze čisticí metody schválené pro vaše zařízení, protože neschválené metody čištění, jako je ozón, mohou přispět k poškození pěny.  Upozorňujeme, že čisticí prostředky s ozónem i UV světlem (včetně dezinfekčního boxu Philips s UV světlem) nejsou v současné době schválenými metodami čištění našich zařízení nebo masek a nepředstavují nápravu současného stažení produktu.

 

Viz také bezpečnostní sdělení FDA vydané 27. února 2020 s názvem „Ozón a UV světlo: Potenciální rizika spojená s používáním ozónu a ultrafialového (UV) světla pro čištění zařízení a příslušenství CPAP.”   Níže najdete několik klíčových bodů uvedených v článku:

 

  • „Řiďte se pokyny výrobce zařízení CPAP a doporučenými pokyny pro čištění a výměnu vašeho zařízení a příslušenství CPAP. Pokud nemůžete najít návod k obsluze nebo pokyny nebo máte dotazy, obraťte se na výrobce zařízení nebo příslušenství CPAP.  s případnými dotazy se můžete obrátit také na svého poskytovatele zdravotní péče.“
  • „Mějte na paměti, že úřad FDA nehodnotil bezpečnost a účinnost výrobků s ozónovým plynem nebo UV světlem, které jsou určeny k čištění, dezinfekci nebo dezinfekci zařízení CPAP a jejich příslušenství v domácnosti nebo ve zdravotnických zařízeních.” 

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Our site can best be viewed with the latest version of Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox.

Vstupujete na českou webovou stránku Philips Healthcare
Please select the checkbox

Webová stránka je určena pouze osobám, které jsou odborníky (tj. osobám oprávněným zdravotnické prostředky předepisovat nebo vydávat), nebo zaměstnancům poskytovatele zdravotních služeb.

Jste osobou, která splňuje výše uvedená kritéria? Potvrzujete, že jste seznámeni s rizikem, že pokud budete pokračovat na tyto stránky, aniž jste osobou, která splňuje výše uvedená kritéria, hrozí, že informace tam obsažené budete nevhodně interpretovat a dojdete k mylným závěrům?