Začněte oběd zdravou a lahodnou polévkou z čerstvých hub.
Porcí 4, Doba přípravy: 30 minut, Doba vaření 20 minut
Ingredience
- 500 ml vody
- 1 stroužek česneku
- 10 g másla
- Mouka (1 lžíce)
- 250 ml vody
- 500 g malých očištěných žampiónů
- 1 kostka hovězího bujónu
- 100 g pancetty nakrájené na kousky
- 1 špetka mletého muškátového oříšku
- Čerstvá petrželka
Postup
- 1. Připravte jíšku rozpuštěním másla v kastrolu při nízké teplotě. Jakmile se máslo rozpustí, přidejte mouku a zároveň šlehejte za nízké teploty po dobu několika minut, dokud nebude jíška lesklá a nebude mít kašovitou konzistenci.
- 2. Jakmile bude jíška lesklá, sejměte ji z vařiče a nechte vychladnout.
- 3. Povařte žampióny v pánvi s trochou másla.
- 4. Přidejte smetanu, muškátový oříšek a vývar. Nechte mírně povařit při nízké teplotě, dokud se vše neprohřeje, přibližně 5 minut.
- 5. Nalijte horkou polévku na uvařenou jíšku a rozmixujte ji tyčovým mixérem.
- 6. Osmahněte pancettu na pánvi a přidejte ji do polévky.
- 7. Ozdobte smetanou a trochou petrželky.
- Upozornění: Muškátový oříšek houby zvýrazní a nechá vyniknout lahodné, zemité houbové chuti.