Nejprve odřízněte nebo odstřihněte dřevnaté konce a poté silně oloupejte zbylé části chřestu a nakrájejte na plátky (vršky nechte vcelku). Slupky a konce vařte po dobu 10 minut v 750 ml vody s trochou cukru a trochou soli podle chuti.
Mezitím rozpusťte máslo v polévkovém hrnci a prudce osmažte plátky chřestu na silném plameni (vršky si nechte na později), přidejte smetanu a mírně zredukujte.
Vodu se slupkami přeceďte a tekutinu přidejte k osmaženým plátkům chřestu spolu s bílým vínem.
Přiveďte vše k varu a nechte povařit 10 minut. Potom z polévky připravte jemné pyré pomocí ručního mixéru.
Přidejte vršky chřestu a nechte polévku povařit další 2-4 minuty. 'Dobře okořeňte podle chuti.
Rozdělte na 4 porce a posypte estragonem.
Doba přípravy 30 minut
Související recepty
Předkrmy a zákusky
Recept na bramborovou polévku s lanýžovým olejem | Philips
Kliknutím na odkaz opustíte oficiální web společnosti Philips Electronics Ltd. ("Philips"). Jakékoli odkazy na webové stránky třetích stran, které se mohou objevit na těchto stránkách, jsou poskytovány pouze pro vaše pohodlí a v žádném případě nepředstavují žádné spojení nebo podporu informací poskytovaných na těchto propojených webových stránkách. Společnost Philips neposkytuje žádná prohlášení ani záruky jakéhokoli druhu s ohledem na jakékoli webové stránky třetích stran nebo informace na nich obsažené.