Připravte čokoládový koláč doplněný chutí pomeranče a džemu. Je vynikající, čokoládově sladký a vhodný nejen pro slavnostní příležitosti.
Porcí 6 p, Doba přípravy: 10 m, Doba vaření 25 m
Ingredience
- 50 g měkkého másla
- 50 g jemného granulovaného cukru
- 1 vejce
- 50 g mouky
- 1 lžíci kakaa
- 50 g čisté čokolády, nalámané na kousky
Postup
- Předehřejte fritézu airfryer na 200 °C.
- V míse na míchání šlehejte mixérem máslo a cukr přibližně 5 minut, dokud z něj nebude krémová pěna.
- Přidejte vejce a rozšlehejte ho do másla. Poté přidejte mouku, kakao a špetku soli. Důkladně promíchejte. Nakonec přidejte džem, kousky čokolády a strouhanou pomerančovou kůru a vše dobře promíchejte.
- Těsto dejte na plech a pomocí stěrky uhlaďte povrch.
- Vložte plech do košíku a koš zasuňte do fritézy airfryer. Nastavte časovač na 25 minut a pečte koláč, dokud nebude krásně hnědý a propečený. Pokud do uprostřed koláče zapíchnete párátko a zůstane suché, koláč je hotový.
- Nechte koláč v košíku chladnout na 5 minut. Poté jej vyjměte na drátěný rošt a nechte jej zcela vychladnout.