1
0

Nákupní košík

Ve vašem nákupním košíku nejsou aktuálně žádné položky.

    • Doprava zdarma na vše

    • Zákaznická podpora 7 dní v týdnu

    • Nákup přímo od Philips

    • Vrácení zboží do 30 dní

    Výrobky

    Philips recipe for pizza with Parma, mozzarella and fresh figs

    Pizza s parmskou šunkou, mozzarellou a čerstvými fíky

    Pizza with Parma, mozzarella and fresh figs

    Přísady těsta

    200 g celozrnné mouky
    500 g mouky
    375 ml vlažné vody
    4 lžíce sušených kvasnic
    2 lžíce mléka
    2 lžíce olivového oleje
    1 lžíce soli

    Přísady rajčatové omáčky

    3 dl rozmačkaných rajčat
    1 lžíce medu
    1 lžíce balsamikového octa
    pálivá paprika

    Přísady náplně

    5 plátků parmské šunky v tenkých proužcích
    2 čerstvé fíky
    100 g buffalo mozzarelly
    50 g sýru parmezán
    100 g rukoly
    20 g pražených piniových ořechů
    Čerstvá bazalka (malé lístky)

    Berte tento recept jako základní návod. Ingredience můžete obměnit za šunku s lososem nebo hovězím masem. Můžete též použít jinou zeleninu a vytvořit tak vlastní variace.

    Postup

    Vložte hnětací hák do kuchyňského robota a navažte ingredience.
    Do mísící mísy nasypte celozrnnou mouku, jakou mouku droždí a vlažnou vodu.
    Nechte robot smíchat veškeré vložené ingredience v hladké těsto.
    Mělo by to trvat přibližně 5 minut na rychlost 3.
    Po 5 minutách přidejte mléko, olej a sůl. Nechte hnětat dalších 5 minut na rychlost 3.
    Mezitím vymastěte velkou mísu olivovým olejem.
    Jakmile bude z těsta na pizzu velká koule, přendejte ho do mísy.
    Přes mísu položte vlhkou utěrku a nechte těsto na pizzu kynout cca 2 hodiny při pokojové teplotě.
    Vezměte ingredience na rajčatovou omáčku a připravte ji.
    Vyválejte těsto na plát o průměru 30 cm a ponechejte okraje malinko silnější.
    Rozetřete rajčatovou omáčku na těsto zadní stranou lžíce.
    Vršek pizzy pokryjte parmskou šunkou, kečupem, naplátkovanou mozzarellou a sýrem parmezán.
    Předehřejte troubu po dobu nejméně 30 minut na 250 °C až bude důkladně horká.
    Jestliže máte nastavení gril, tak ho nastavte též na maximum (když je trouba vypnuta).
    Pečte 15 minut na 250 °C. Po 7 minutách pizzu otočte zadní stranou dopředu.
    Upečenou pizzu posypte piniovými oříšky, rukolou, bazalkou a čerstvými fíky.