1
Výrobky

Philips recipe for pizza with Parma, mozzarella and fresh figs

Pizza s parmskou šunkou, mozzarellou a čerstvými fíky

Pizza with Parma, mozzarella and fresh figs

Přísady těsta

200 g celozrnné mouky
500 g mouky
375 ml vlažné vody
4 lžíce sušených kvasnic
2 lžíce mléka
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce soli

Přísady rajčatové omáčky

3 dl rozmačkaných rajčat
1 lžíce medu
1 lžíce balsamikového octa
pálivá paprika

Přísady náplně

5 plátků parmské šunky v tenkých proužcích
2 čerstvé fíky
100 g buffalo mozzarelly
50 g sýru parmezán
100 g rukoly
20 g pražených piniových ořechů
Čerstvá bazalka (malé lístky)

Berte tento recept jako základní návod. Ingredience můžete obměnit za šunku s lososem nebo hovězím masem. Můžete též použít jinou zeleninu a vytvořit tak vlastní variace.

Postup

Vložte hnětací hák do kuchyňského robota a navažte ingredience.
Do mísící mísy nasypte celozrnnou mouku, jakou mouku droždí a vlažnou vodu.
Nechte robot smíchat veškeré vložené ingredience v hladké těsto.
Mělo by to trvat přibližně 5 minut na rychlost 3.
Po 5 minutách přidejte mléko, olej a sůl. Nechte hnětat dalších 5 minut na rychlost 3.
Mezitím vymastěte velkou mísu olivovým olejem.
Jakmile bude z těsta na pizzu velká koule, přendejte ho do mísy.
Přes mísu položte vlhkou utěrku a nechte těsto na pizzu kynout cca 2 hodiny při pokojové teplotě.
Vezměte ingredience na rajčatovou omáčku a připravte ji.
Vyválejte těsto na plát o průměru 30 cm a ponechejte okraje malinko silnější.
Rozetřete rajčatovou omáčku na těsto zadní stranou lžíce.
Vršek pizzy pokryjte parmskou šunkou, kečupem, naplátkovanou mozzarellou a sýrem parmezán.
Předehřejte troubu po dobu nejméně 30 minut na 250 °C až bude důkladně horká.
Jestliže máte nastavení gril, tak ho nastavte též na maximum (když je trouba vypnuta).
Pečte 15 minut na 250 °C. Po 7 minutách pizzu otočte zadní stranou dopředu.
Upečenou pizzu posypte piniovými oříšky, rukolou, bazalkou a čerstvými fíky.