1
Výrobky

Philips recipe for macaroons

Makronky

Macaroons

Přísady na makronky

300 g mandlové moučky (mleté mandle)
300 g moučkového cukru
Bílky ze 4 čerstvých vajec
Bílky ze 3 vajec jeden den starých
320 g cukru
75 ml vody

Přísady na přípravu krému do makronek

150 g sýru cottage
1 vanilkový lusk
50 g cukru
2 plátky želatiny
4 lžíce vody
200 ml šlehačky

Přísady na přípravu náplně

4 jahody (červené makronky)
12 stroužků mandarinky (oranžové makronky)
1 plátek ananasu (žluté makronky)
Pár lístků máty (zelené makronky)
Červené, žluté a zelené barvivo

Teploměr na vaření

Postup přípravy makrónků

Předehřejte troubu na 165 °C. Promíchejte mleté mandle a moučkový cukr. Tuto směs několikrát protlačte skrz jemné sítko. Následně smíchejte se 4 bílky a třete dokud nedostanete hustý krém, který se bude lepit v míse.
Vařte cukr a vodu v kastrolku přesně při 119 °C ! (použijte teploměr pro vaření)
Zatím našlehejte zbylé tři bílky pomocí kuchyňského robotu. Nastavte pozici 3 a přidejte   cukrový sirup z předchozího kroku. Šlehejte tuto směs několik minut na úroveň 5, dokud nevychladne.
Smíchejte tuto cukrovou směs jemně  lžící s mandlovou pastou , dokud se z toho nestane pevná hmota.
Rozdělte tuto hmotu na sedm stejných částí. Dejte na každou část jedno z následujících barviv:
Červená: 3 kapky červené, Oranžová: 1 kapka červené 2 kapky žluté, Žlutá: 3 kapky žluté, Zelená: 3 kapky zelené

Naplňte zdobící sáček s neozubeným nástavcem. Na pečící papír vytvořte z těstíčka kolečka cca půl cm vysoká. Zpracujte takto všechny čtyři barvy.
Nechte makronky 1 hodinu schnout. Na makronkách by se měl vytvořit suchý film.
Snižte teplotu na 140 °C a pečte makronky 10 minut. Ponechte troubu mírně otevřenou, aby mohla odcházet vlhkost. Tímto se vyvarujeme popraskání.

Postup přípravy náplně

Namočte želatinu trochu do vody.
Rozkrojte vanilkový lusk a vyškrabte semínka vanilky ven.
Šlehejte krém s cukrem a vanilkovými semínky až do jogurtové hustoty pomocí šlehače na maximální rychlost.
Vyjměte metlu z kuchyňského robotu a přidejte sýr cottage a výslednou želatinu, která je rozpuštěna ve 4 lžících horké vody.
Vložte tuto směs do zdobicího sáčku a nechte nejméně 2 hodiny odležet v ledničce.
Nakrájejte ovoce na velmi malé kousky.
Odřízněte špičku zdobicího sáčku a naplňte (spojte) makronky sýrovým krémem a čerstvým ovocem.