1
Výrobky

Philips recipe for cheesecake with berries

Cheescake s bobulovitým ovocem

Cheesecake with berries

Přísady spodní strany

250 g sušenek (nejlépe zázvorové)
100 g rozpuštěného másla

Přísady na přípravu náplně

500 g mascarpone
75 g cukru
4 plátky želatiny
šťávu z poloviny citrónu
2 dcl smetany
100 g jahod
50 g borůvek
50 g brusinek
pár třešní

Postup

Umístěte sekací nádobu na kuchyňský robot.
Vložte sekací nůž do nádoby a najemno rozdrďte sušenky.
V rendlíku rozpusťte máslo a promíchejte rozdrcené sušenky s máslem.
Umístěte pečicí papír do formy o průměry 20 cm.
Následně na něj naneste směs ze sušenek.
Rozpusťte želatinové plátky ve 4 polévkových lžících horké vody.
Odejměte sekací nádobu z robotu a vložte mísu na šlehání. Vyšlehejte smetanu pomocí šlehače na tu nejlepší úroveň.
Přesuňte šlehačku z mísy robota do běžné misky.
Prázdnou nádobu umyjte. Vyměňte šlehač za metlu.

Promíchejte mascarpone s cukrem a šťávou z citronu.
Přimíchejte šlehačku a rozpuštěnou želatinu a krátce promíchejte dokud nebude výsledná směs hladká.
Ihned naplňte formu směsí z mascarpone a vložte cheesecake na minimálně 3 hodiny do ledničky.
Omyjte veškeré ovoce. Jahody nakrájejte na čtvrtiny.
Opatrně uvolněte cheesecake z formy. Ozdobte vršek ovocem.