1
Výrobky

Philips recipe for apple crumble cookie pie

Jablkový moučník

Apple crumble cookie pie

Přísady koláče

5 vajec
125 g cukru
125 g mouky

Přísady jablkové náplně

100 g ovesných vloček
125 g mouky
115 g vychlazeného másla
100 g cukru
1 špetka mleté skořice
1 špetka mletého kardamonu
1 špetka mletého badyánu
4 jablka
4 lžíce přírodního cukru
Moučkový cukr

Přísady polevy

Balíček mini sušenek (oplatky)
0,5 l smetany
100 g cukru

Postup přípravy koláče

Lehce vyšlehejte společně cukr a vajíčka pomocí šlehače kuchyňského robotu na maximální výkon.
Ve chvíli, když můžete vytvořit 8 na krému a ta tam zůstane, tak je vše již správně našleháno.
Prosejte mouku a jemně ji vmíchejte do vaječné směsi. (nešlehat)
Nalejte těstíčko do vymazané pečicí formy. Pečte 30 minut, dokud neuvidíte, že je koláč hotov (po jemném stisku koláče prstem se vrátí zpět nahoru).
Umístěte látku na linku a nasypte na ní trochu cukru na slepování a nechte vychladnout.

Postup přípravy jablkové náplně

Navažte veškeré ingredience a nakrájejte chladné máslo na malé kostky.
Smíchejte tyto ingredience ve velké míse: mouku, vločky, cukr a kostky másla.
Ochuťte tuto směs skořicí, mletým badyánem a mletým kardamonem.
Umyjte si ruce a potom hnětejte veškeré ingredience, dokud nebudete mít drobivé těsto.
Předehřejte troubu na 200 °C. Oloupejte jablka a nakrájejte je na malé kousky.
Vezměte si mísu na pečení a naplňte ji kousky jablek.
Posypejte přírodním cukrem jablka a směs.
Rozprostřete drobivé těsto na jablka v míse na pečení.
Pečte dezert v horké troubě. Pak ho nechte zchladnout 25 až 30 minut.

Postup dokončení moučníku

Rozkrojte koláč na 3 stejné plátky (kola).
Pomocí šlehače ušlehejte smetanu s cukrem na maximální rychlost kuchyňského robotu.
Na první plátek koláče naneste jablkovou náplň a naneste vyšlehaný krém pomocí zdobicího sáčku.
Položte druhý plát koláče na krém a opakujte předchozí krok. Potom položte nahoru třetí plátek koláče.
Opakujte tento krok ještě jednou. Pracujte pěkně na dokončení dortíku se šlehačkou a sušenkami a čokoládovými perlami, jablkem a moučkovým cukrem.