Tiskové centrum

Říj 21, 2019

Philips uvádí na český trh aplikaci DreamMapper, která motivuje pacienty se spánkovou apnoí k dodržování optimální léčby


DreamMapper, aplikace motivující pacienty se spánkovou apnoí, aby dodržovali léčbu, je od října  dostupná českým a slovenským pacientům v jejich rodných jazycích.

Prague, Czech Republic- Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA), Obstrukční spánková apnoe (OSA) je vážný stav, kdy se tkáň v oblasti krku během spánku uvolní a způsobí, že postižený dočasně přestane dýchat. Pokud se neléčí, může se za noc vyskytnout až stokrát, což vede k denní únavě a dalším vážným zdravotním problémům, včetně rozvoje ischemické choroby srdeční, srdeční arytmie a srdečního selhání, nebo cévní mozkové příhody. Hrozí i vyšší riziko úrazu při práci a nehodovost při řízení motorových vozidel. V Evropě trpí spánkovou apnoí 17 % žen a 20 % mužů. Jakmile je OSA diagnostikována, může být snadno léčena změnami životního stylu a použitím zařízení PAP při spánku.

PAP se musí používat každou noc

Terapii PAP (pozitivním přetlakem v dýchacích cestách) zajišťuje zařízení, které během spánku přivádí vzduch pomocí hadice do obličejové masky, kde vzduch dále udržuje dýchací cesty otevřené tak, aby nedocházelo k zástavám dechu. Aby byla terapie pomocí PAP účinná, musí se přístroj používat každou noc po dobu minimálně 4 hodin. To může být zpočátku nepříjemné, ale přizpůsobení se spánkové terapii vede k lepšímu spánku a zdravějšímu životu.

DreamMapper je nyní v češtině a slovenštině

Zdravotnické prostředky PAP mohou objektivně zaznamenávat a vykazovat dodržování léčby, které je určeno délkou času, kdy pacient dýchá při stanoveném terapeutickém tlaku. Zdravotnické prostředky PAP také identifikují dechové události na základě změn v průtoku vzduchu a mohou pomoci určit nadměrné netěsnosti masky, jimiž vzduch uniká, což může mít vliv na účinnost a používání léčby. Všechny tyto údaje využívá aplikace DreamMapper, jež je nyní dostupná pro české a slovenské pacienty v jejich jazyce.

DreamMapper je nyní v češtině a slovenštině

DreamMapper pomůže pacientům i lékařům

Aplikace DreamMapper je navržena tak, aby motivolala pacienty s OSA aktivně se zapojit do své vlastní léčby, dodržovat pravidla užívání PAP terapie a sledovat její výsledky. Aplikace analyzuje, jak se pacient přizpůsobil nošení masky, jak u něho léčba probíhá a kolik nocí i jak dlouho s přístrojem spí. Aplikace analýzou pozná, kdy potřebuje pacient poradit s adaptací na masku, nebo kdy potřebuje motivovat k delšímu nebo účinnějšímu použití terapie, a doporučí edukativní videa nebo rady jiných pacientů a lékařů. Pacienti, kteří používají DreamMapper, si mohou vybrat, zda budou svá data odesílat prostřednictvím zabezpečeného cloudu do webového systému Philips Care Orchestrator, ze kterého k těmto datům mohou přistupovat jejich ošetřující lékaři.

O společnosti Royal Philips

 

Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) je přední společnost zabývající se technologiemi pro zdraví a zdravotnictví. Zaměřuje se na zlepšování zdraví lidí a dosahování dobrých výsledků napříč celým spektrem péče o zdraví, od zdravého životního stylu a prevence přes diagnostiku, léčbu a následnou domácí péči. Společnost Philips využívá pokročilou technologii a rozsáhlé klinické a spotřebitelské znalosti a poskytuje tak integrovaná řešení. Philips sídlí v Nizozemsku a je lídrem v oblasti diagnostického zobrazování, obrazem řízené terapie, monitorování pacienta, zdravotnické informatiky, osobního zdraví a domácí péče. Společnost Philips vytvořila v roce 2018 tržby ve výši 18,1 miliard EUR, zaměstnává přibližně 78 000 zaměstnanců a pobočky má ve více než 100 zemích. Novinky o společnosti Philips naleznete na webech www.philips.cz/spanek a www.philips.cz/a-w/about/news/home.html.

Číst víceČíst méně

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Optimálních možností prohlížení našich stránek dosáhnete v nejnovější verzi prohlížečů Microsoft Edge, Google Chrome nebo Firefox.