• Objednávky domácích spotřebičů Philips se momentálně zpracovávají s určitým zpožděním. Potvrzení objednávek a odeslání zásilek bude zahájeno 5. září. Omlouváme se za nepříjemnosti.

0

Nákupní košík

Ve vašem nákupním košíku nejsou aktuálně žádné položky.

    Vychlazená polévka z jarních cibulek s plísňovým sýrem

    Delikátní a přitom chuťově výrazné

    Porcí 4 p, Doba přípravy: 30 m, Doba vaření 30 m

    Ingredience

    • 500 g brambor
    • 1 litr kuřecího vývaru
    • 6 jarních cibulek
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 100 ml smetany
    • 50 g plísňového sýra (například gorgonzoly)

    Postup

    • Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky a pak je vařte 15-20 minut v kuřecím vývaru. Očistěte a nasekejte jarní cibulky. V pánvi na smažení rozehřejte olivový olej a na silném plameni prudce osmažte jarní cibulky, až získají hnědavě zlatou barvu. Pak okořeňte podle chuti. Nechte několik minut vychladnout (tekutina by neměla být teplejší než 80 °C).
    • Připravte pyré z brambor a vývaru a jarních cibulek v mixéru. Použijte stupeň MAX a mixujte alespoň 1 minutu. Během mixování přidejte vychlazenou smetanu, aby byla polévka hedvábně hladká. Nechte alespoň 2 hodiny v chladu. Tato polévka se podává studená.
    • Před podáváním dobře zamíchejte a okořeňte podle chuti. Posypte pažitkou a navrch rozdrobte plísňový sýr.
    • Doba přípravy 30 minut + 2 hodiny v chladničce
    Recept na polévku z cibulek s plísňovým sýrem | Philips

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Optimálních možností prohlížení našich stránek dosáhnete v nejnovější verzi prohlížečů Microsoft Edge, Google Chrome nebo Firefox.