Mátové čatní vám ihned zachutná. Tak neváhejte a pusťte se do jeho přípravy.
Ingredience
- 50 g jogurtu (3 1/2 lžíce) jogurtu
- 1 svazek máty (pouze listy)
- 20 lístků čerstvého koriandru
- 1 zelená chilli paprička
- 1 malá cibule
- 1 malý kousek čerstvého oloupaného zázvoru
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1 lžička mletého koření masala
- hrubá černá sůl
Postup
- 1. Nadrobno nasekejte papriku, cibuli, zázvor a stroužek česneku.
- 2. Oberte mátu a koriandr ze stonků nasekejte.
- 3. Najemno rozmixujte a přidejte do nádobky směs máty a koriandru. Vložte do nádobky všechny zbývající přísady.
- 4. Ještě jednou důkladně promixujte pomocí ručního tyčového mixéru.
- 5. Dochuťte černou solí, přikryjte a před podáváním ponechejte čatní uležet alespoň 3 hodiny v lednici.